Căldură şi pentru bun şi rău-platnici / A început „deblindarea” tuturor asociaţiilor din Galaţi

Căldură şi pentru bun şi rău-platnici / A început „deblindarea” tuturor asociaţiilor din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prin votul aleşilor locali se vor aloca 5 milioane de lei de la bugetul local pentru termoficare


În scurt timp, gălăţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor avea şi apă caldă şi căldură, indiferent de datoriile la întreţinere. După cum ne-a declarat Emanuela Turcu, şefa de cabinet a primarului Marius Stan, Apaterm a început de astăzi, progresiv, operaţiunea de „deblindare” a asociaţiilor care au fost restricţionate din cauza datoriilor mari. Este vorba de 152 de asociaţii rămase pe lista neagră după ce, în cursul zilei de marţi, şapte asociaţii au scăpat de frig pentru că şi-au plătit o parte din datorii conform graficului. „De astăzi s-a mărit debitul cu care Electrocentrale furnizează agent termic către Apaterm şi acest fapt va permite să avem căldură full-time, nu doar câteva ore pe zi. Estimăm că va dura 24-48 de ore până când sistemul de încălzire va începe să funcţioneze la parametrii optimi şi până pe data de 30 noiembrie toate caloriferele vor fi calde”, ne-a declarat Emanuela Turcu. Şefa de cabinet a primarului a subliniat că municipalitatea a recurs la măsura deblindării pentru bun-platnicii rămaşi captivi în frig din cauza datoriilor mari acumulate de vecini. „Facem acest efort de a furniza agent termic tuturor până când vom reuşi să găsim o măsură care să-i protejeze pe cei bun-platnici. Atunci când o vom găsi, rău-platnicii vor rămâne în frig. Lor nu le oferim niciun fel de protecţie”, ne-a declarat Emanuela Turcu.

Deblindarea asociaţiilor cu datorii şi mărirea parametrilor de furnizare a agentului termic se datorează faptului că s-au găsit bani de temorficare.

Cinci milioane de lei pentru căldură

Nu mai puţin de 5 milioane de lei vor fi alocate de la bugetul local pentru termoficare. După cum am aflat de la consilierul local PDL Mihai Alin, repartizarea acestei sume a fost discutată astăzi, la prânz, de aleşii locali cu citymanagerul Aurel Vlaicu. "Suma acoperă furnizarea căldurii până la 15 decembrie. Ne-am dat acordul pentru această rectificare de buget", ne-a declarat Mihai Alin. Cert este că urmează ca hotărârea de rectificare a bugetului să fie redactată, iar consilierii convocaţi într-o şedinţă de îndată să o voteze. Celor 5 milioane de lei ar trebui să li se adauge o altă sumă consistentă solicitată de primarul Marius Stan de la Guvern.

Ca să vă faceţi o idee cât a însemnat căldura în iarna trecută, aflaţi că factura la gaze s-a ridicat la 64 milioane de lei, iar plăţile făcute de populaţie au fost de doar 28 de milioane de lei!

Vom reveni cu amănunte.

Citit 5501 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2013 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.