Trei zile de petrecere: Concerte şi artificii de Zilele Galaţiului
Foto: Foto: tdo.ro

Trei zile de petrecere: Concerte şi artificii de Zilele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, „Lăutarii” lui Nicolae Botgros, Laura Lavric, Sofia Vicoveanca şi Mioara Velicu vor scoate gălăţenii în stradă, la joc şi voie bună * CONNECT-R, "Voltaj", "Vama", Elena Gheorghe, "Mandinga" şi "Zdob şi Zdub" vor concerta pentru cei care vor şi altceva în afară de muzică populară * Nu rataţi focul de artificii din seara Sfântului Andrei


Gălăţeni, aveţi toate motivele nu vă faceţi program în acest weekend şi să daţi curs invitaţiei lansate deja de Primăria Municipiului Galaţi la Serbările oraşului. Chiar dacă frigul ne-ar putea da de furcă, programul de distracţie pregătit de vineri, de Ziua Sfântului Andrei, patronul spiritual al Galaţiului şi României, şi de Ziua Naţională ne va scoate din case.

Vineri, 29 noiembrie

Petrecerea de Serbările Galaţiului începe vineri, 29 noiembrie, în zona Parcului Viva, la intersecţia bulevardelor Marii Uniri şi prelungirea Coşbuc, unde va fi amplasată scena pentru concerte. De la ora 17,30 vom avea parte de folclor autentic în cadrul unui recital extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” din Craiova, coordonat de Maestrul Dirijor Nicu Creţu. Invitaţii de excepţie ai Galaţiului sunt Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Constantin Enceanu şi Mariana Ionescu Căpitanescu, vedete ale muzicii populare care nu mai au nevoie de prezentare. Dacă aţi obosit de atâta joc pe ritmuri folclorice, atunci nu plecaţi. Concertele oferite de CONNECT-R şi trupa Voltaj vor încinge atmosfera primei seri de petrecere.

Sâmbătă, 30 noiembrie

Sâmbătă, de Sfântul Andrei, tot de la ora 17,30, pe aceeaşi scenă de pe Faleza Superioară vom avea parte de un recital extraordinar susţinut de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, coordonată de Maestrul Nicolae Botgros. Cine i-a ascultat pe rapsozii folclorului de peste Prut ştie că un asemenea concert nu trebuie ratat. Mai ales că invitate de onoare sunt Laura Lavric, Mioara Velicu şi Sofia Vicoveanca. După ce o să ne sfârâie picioarele de-atâta joc moldovenesc, ne vom mai „linişti” la Elena Gheorghe şi trupa „Vama”. Un spectaculos foc de artificii, programat în jurul orei 22,00 va pune punct celei de-a doua zile de distracţie.

Duminică, 1 Decembrie

Duminică, de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, aveţi un motiv în plus să ieşiţi din casă. Un recital extraordinar de cântec popular ardelenesc susţinut de Ansamblul Jidvei România, din Alba, coordonat de Maestrul Stelian Stoica. Şi pentru un plus de culoare şi distracţie, vin trupele „Mandinga” şi „Zdob şi Zdub”. Clar, e rost de dans! Şi dacă de-atâta distracţie o să vi se facă foame, nu trebuie să faceţi cale întoarsă acasă! Primăria anunţă că de vineri, 29 noiembrie şi până duminică, 1 decembrie, de-a lungul Falezei Superioare va fi organizat un târg de produse tradiţionale. S-aveţi poftă!

Citit 18541 ori Ultima modificare Joi, 28 Noiembrie 2013 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.