Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă la spitalul din Tecuci după ce salariile au fost din nou amânate

Ministrul Sănătăţii a cerut o anchetă la spitalul din Tecuci după ce salariile au fost din nou amânate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Spiritele au dat în clocot după ce angajaţii nu şi-au primit salariile joi, aşa cum li se promisese la începutul săptămânii


Spiritele s-au încins joi la Spitalul Municipal din Tecuci, în momentul în care cei 385 de angajaţi au aflat că nu îşi vor încasa salariile aferente lunii octombrie, conform promisiunilor, ceea ce a determinat o nouă rundă de discuţii între administraţia locală şi conducerea unităţii medicale. Refuzul cadrelor medii de a acorda asistenţă medicală, cu excepţia cazurilor urgente şi pentru bolnavii deja internaţi, a dat prilejul exprimării unor noi acuzaţii, formulate în principal de către edilul Tecuciului, Daniel Ţuchel, care a învinuit fosta conducere a spitalului pentru situaţia dezastruoasă în care a ajuns instituţia. La finele discuţiilor, care s-au încheiat seara târziu, angajaţii au primit noi promisiuni, fiind rugaţi să îşi continue activitatea la parametri normali.

„Astăzi (n.r. vineri), situaţia este deocamdată aplanată, în sensul că majoritatea angajaţilor au înţeles situaţia. Sperăm ca în maximum 10-12 zile să achităm salariile restante”, ne-a declarat Teodor Negru, managerul Spitalului Municipal „Anton Cincu”.

Potrivit sursei citate, verificări ale situaţiei din spital se fac şi la nivelul Parchetului, Poliţiei şi Finanţelor. Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, angajaţii spitalului au depus vineri, la rândul lor, o plângere penală împotriva conducerii spitalului pentru faptul că nu şi-au primit salariile.

Rezultatele anchetei sunt aşteptate pe 10 decembrie

Ca urmare a înrăutăţirii situaţiei la unitatea medicală care deserveşte 150.000 de oameni din nord-vestul judeţului, ministrul Eugen Nicolăescu a transmis deja la Galaţi o notă prin care dispune efectuarea unei anchete la unitatea medicală.

„Am primit adresa şi de luni vor începe verificările. Se vor avea în vedere toate aspectele semnalate, de la felul în care s-a derulat contractul respectiv până la blocarea conturilor şi imposibilitatea achitării salariilor”, ne-a precizat dr.Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

Concluziile verificărilor vor trebui cuprinse într-un raport, care va trebui înaintat Ministerului Sănătăţii până pe data de 10 decembrie.

Spitalul Municipal Tecuci a ajuns în imposibilitatea de a achita salariile aferente lunii octombrie după ce societatea Sanomed SRL, cu care unitatea a încheiat în 2010 un contract pentru prestarea serviciilor de laborator, a obţinut în instanţă blocarea conturilor bancare pentru o datorie de aproximativ 1.600.000 de lei.

Reprezentanţii Sanomed susţin, într-un comunicat, că şi-au manifestat disponibilitatea de a primi datoria eşalonat. „În data de 25 noiembrie, la insistenţele CAS Galaţi, am participat la o întâlnire cu managerul spitalului în vederea găsirii unei soluţii pentru a asigura plata salariilor. Deşi am acceptat suma propusă de spital ca rată lunară şi am comunicat acest lucru în scris către Spitalul "Anton Cincu", Primărie, CAS Galaţi şi Sindicatul "Sanitas", până în prezent nu am primit niciun răspuns. Avocaţii societăţii noastre au înaintat executorului judecătoresc documentele negociate încă din 26 noiembrie, însă acestea sunt în continuare nesemnate, fără a există un punct de vedere din partea unităţii sanitare", se arată în comunicatul Sanomed.

Citit 2148 ori Ultima modificare Vineri, 29 Noiembrie 2013 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.