Pagubă în buget sau dosar penal! Iată ce pot aduce combinaţiile ocazionale cu maşini din străinătate

Pagubă în buget sau dosar penal! Iată ce pot aduce combinaţiile ocazionale cu maşini din străinătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O „mână de ajutor” pentru achiziţionarea unor autoturisme din Italia s-a transformat în scandal şi, în cele din urmă, într-un dosar penal


Povestea care s-a concretizat cu o anchetă penală căreia trebuie să îi dea de capăt poliţiştii de la Secţia 2 îşi are originile în urmă cu mai bine de o lună. Protagonişti sunt un mecanic auto din Galaţi şi un anume Vasile Micu, un bărbat din Vânători, care riscă acum puşcăria pentru că, susţine el, a vrut să fie de folos.

La finele lunii octombrie, spune Micu, a fost rugat de mecanicul auto să îl însoţească în Italia pentru a-l ajuta la achiziţionarea unor maşini sau piese auto, meseriaşul ocupându-se de dezmembrări auto. Cum niciun serviciu nu e gratuit, i-ar fi promis vânătoreanului şi o recompensă pentru drum şi deranj: 1.000 de euro.

„A găsit o maşină pe care a cumpărat-o cu 2.150 de euro A doua zi, în altă parte, am găsit două maşini identice Kia Sportage, una în stare de funcţionare şi una defectă. Am căzut de acord cu italianul la preţ, 2.000 de euro amândouă. L-am întrebat dacă mai are bani şi mi-a spus că nu. Atunci am zis că iau eu una şi el una. Eu am luat-o pe a mea, cu care am venit acasă, iar a lui a rămas în Italia”, susţine Vasile Micu.

Omul afirmă că mecanicul i-ar fi spus că îi achită recompensa de o mie de euro la întoarcerea în ţară, numai că plata nu doar că nu s-a făcut, dar a primit, în schimb, vizita poliţiştilor. „După o zi, a venit la mine la poartă să îi dau maşina. I-am spus să îmi dea banii, dar el a spus că mi-i dă numai dacă îi dau maşina în schimb”, declară „intermediarul”.

Contract fictiv pentru a trece de vamă

Mecanicul auto care a cerut sprijinul poliţiştilor în această situaţie susţine că de fapt cheia misterului ar fi actele de vânzare-cumpărare ale maşinii, întocmite în Italia pe numele lui Vasile Micu. Mai mult, în faţa poliţiştilor, acesta a susţinut că el, şi nu Micu, a achitat avansul pentru cele două maşini Kia Sportage, urmând ca ulterior să îi plătească diferenţa vânzătorului italian.

„Reclamantul declară că i-a propus învinuitului să facă actele de vânzare-cumpărare pe numele său, pentru că el achiziţionase deja o dubă pe numele său, pe care urma de asemenea să o aducă în ţară. Ar fi recurs la această metodă pentru a nu avea probleme la vamă”, explică ag.pr. Bogdan Cojocaru, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Galaţi.

Mecanicul i-a făcut plângere lui Vasile Micu pentru abuz de încredere şi înşelăciune, după ce acesta a refuzat să îi dea maşina. Vânătoreanul se apără cu actele de vânzare-cumpărare care sunt pe numele lui, iar meseriaşul încearcă să demonstreze că a vrut să facă o afacere cinstită, bazându-se pe vorbe şi…încredere.

Citit 2396 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.