Şapte tone de usturoi fără documente, confiscate

Şapte tone de usturoi fără documente, confiscate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri dimineaţă, lucrători din cadrul Detaşamentului de Intervenţie al IJPF Galaţi au oprit pentru control, în zona Pieţei Basarabiei din Galaţi, două microbuze Mercedes înmatriculate în Republica Moldova, conduse de doi cetăţeni moldoveni.

În primul microbuz, condus de Osevatiuk I., au fost descoperiţi aproximativ 1.000 de saci încărcaţi cu 4.975 kilograme de usturoi. În celalalt microbuz, condus de Cîrlan V., au fost descoperiţi aproximativ 400 de saci încărcaţi cu 2.045 kilograme de usturoi. Niciunul dintre cei doi moldoveni nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa usturoiului.

În urma investigaţiilor, persoanele au recunoscut că au introdus în România usturoiul în cantităţi mici şi l-au depozitat în microbuzele care staţionau în Piaţa Basarabiei. Osevatiuk I. a declarat că marfa descoperită în maşina lui aparţine unei pasagere care se afla în microbuz, Ivanoglo L. M. , de 40 de ani, tot din Republica Moldova.

Se pare că cei 1.000 de saci de usturoi urmau să ajungă pe piaţa din Buzău. Cîrlan V. a recunoscut că marfa îi aparţinea şi că dorea să o comercializeze în municipiul Galaţi.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au anunţat inspectorii Gărzii Financiare – Secţia Galaţi, care au hotărât confiscarea intregii cantităţi de 7.020 kilograme de usturoi, iar persoanele implicate au fost sancţionate contravenţional cu avertisment.

Citit 830 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.