Remorcher multifuncţional lansat la Damen, pentru compania croată Brodospas

Remorcher multifuncţional lansat la Damen, pentru compania croată Brodospas
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un remorcher multifuncţional destinat companiei croate Brodospas, din Split, a fost lansat la apă, ieri, 10 aprilie, în Şantierul Naval Damen Galaţi. Nava, botezată „Brodospas Alfa”, are o lungime de 67 metri, o punte de 410 mp şi o capacitate de 1.950 tdw, fiind destinată executării unor misiuni dintre cele mai dificile.

„Este o navă complexă, care poate, practic, face orice: transport de materiale, remorcare, misiuni de căutare şi salvare, operaţiuni portuare. Şi sunt foarte mândru că avem angajaţi capabili să realizeze nave atât de frumoase. Construcţia unei nave este o misiune ce necesită multă responsabilitate, pentru că o navă trebuie să inspire încredere echipajului care va naviga cu ea”, ne-a declarat dl Kees de Ruiter, directorul general al Damen Galaţi. Acesta a precizat că, în acest an, va fi lansată la apă şi „Brodospas Beta”, nava-soră a „Brodospas Alfa”.

În postura de „naş” al navei lansate ieri la apă s-a aflat directorul general Brodospas, dl Viko Batinica, tradiţionalul „botez” cu şampanie reuşind din prima, semn că nava va avea noroc pe mare.

„«Brodospas Alfa» este prima dintr-un program de înnoire a flotei noastre. Trebuie spus că Brodospas este o companie cu tradiţie, are peste 66 ani de activitate şi lucrează peste tot în lume. După ce toate echipamentele vor fi montate pe navă şi după perioada de probe vom decide care va fi destinaţia «Brodospas Alfa». Poate fi Marea Nordului, poate fi Marea Mediterană, depinde. Avem vase prin care colaborăm cu multe alte companii, iar noua navă va fi una dintre ele”, a explicat Vicko Batinica.

În ceea ce priveşte costurile de realizare a navei, managerul general al Brodospas a declarat doar că „a fost un preţ rezonabil”. Acesta a precizat însă că „nota de plată” pentru o navă precum „Brodospas Alfa” este mai mare decât a unei nave obişnuite, date fiind calităţile tehnice deosebite.

Citit 1364 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.