Mare petrecere de Florii - Festivalul Scrumbiei

Mare petrecere de Florii - Festivalul Scrumbiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, zi de primăvară până-n seară, gălăţenii vor petrece la Festivalul Scrumbiei. Devenit deja o tradiţie, Festivalul Scrumbiei a ajuns la ediţia a VIII-a şi se va desfăşura pe Faleza Superioară şi Inferioară a Dunării, pe terasa Restaurantului “Pescarul”, şi în Piaţa Centrală a municipiului Galaţi.

Cine se scoală de dimineaţă prinde concursul de pescuit pe malul Dunării, de la ora 7.00 dimineaţa. Premiul – constând într-o mulinetă şi un mincioc - e oferit de ziarul „Viaţa liberă”, aşa că: fir întins!

Urmează, conform programului, la 9,30, un concurs pe role, un sfert de oră mai târziu un concurs pentru persoane cu dizabilitati, iar de la 10.00 crosul tuturor vârstelor, la fete şi băieţi.

De la 9.30 la 11.00, din foişorul cel mare, vă va (în)cânta “Danubian Brass Band”.

Episcopia Dunării de Jos a pregătit, pentru ora 12.00, o sută de porţii de ciorbă de peşte pentru enoriaşi, la Biserica Precista.

Dacă vi se pare mult până la concertul-surpriză de seara, atunci vă puteţi delecta de la 11,30 la 15.00 cu programe artistice oferite de Corala “Alegria”, Ansamblul folcloric ”Doina Covurluiului”, Teatrul de Păpuşi ”Gulliver”, Trupa School of Dance de la Colegiul Tehnic Traian, şi café concert.

Să nu uităm de activităţi sportive: box, haltere, lupte, pe care le puteţi urmări tot de Festivalul Scrumbiei.

Chef de chef şi în Piaţa Centrală

Scrumbia se va pârpoli şi pe grătarele din Piaţa Centrală, asezonată cu bere şi muzică pe toate gusturile: “Tomis Junior”, Nelu Vlad, Gică Oceanu şi formaţia “Azur”, Aurică Totolici şi Dida Agache şi seniorul muzicii gălăţene, îndrăgitul interpret Alexandru Jula.

Ideea a fost a Administraţiei Pieţelor Agroalimentare, care s-a gândit nu numai la petrecerea populară, ci şi la cei nevoiaşi. Administraţia Pieţelor a pregătit special pentru Căminul de Bătrâni “Sfântul Spiridon” din Galaţi, 131 de porţii de ciorbă de peşte şi scrumbie la grătar. Un deliciu!

Scrumbia, vernisată

Deschiderea oficială a Festivalului Scrumbiei va avea loc la ora 14,00 în Restaurantul “Pescarul”. Nu vor lipsi din program: Expoziţia de artă culinară, Expoziţia de produse alimentare, Expoziţia de caricatură  Ştefan Popa Popa’s & Viorel Baciu şi o expoziţie de bărci şi plase pescăreşti.

Dan Negru şi “Proconsul”!

Pe Faleza Superioară, în dreptul restaurantului “Pescarul”, va avea loc, de la ora 18.00, un concert-surpriză. Dan Negru şi „Proconsul” sunt artileria grea, susţinuţi de alte nume cunoscute: 4Ever, DJ Razz, Datina, Giulia şi Celia. Petrecerea se va încheia triumfal în focuri de artificii.

În concluzie, aveţi toate motivele din lume să petreceţi la Festivalul Scrumbiei. Să sperăm, doar, că preţurile nu ne vor arde buzunarele.

Citit 2201 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.