Copiii, bătrânii şi gravidele sunt aşteptaţi la vaccinare antigripală

Copiii, bătrânii şi gravidele sunt aşteptaţi la vaccinare antigripală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doar 11.000 de gălăţeni dintre cei 75.000 încadraţi în categoriile de risc s-au imunizat împotriva gripei

Gălăţenii sunt în continuare refractari la vaccinarea antigripală şi evită să se vaccineze, deşi pentru mulţi dintre ei, încadraţi în categoriile de risc, dozele sunt gratuite şi pot fi administrate în cabinetele medicilor de familie. 11.000 este numărul persoanelor din categoriile de risc care s-au prezentat în acest sezon la medicii de familie pentru a primi vaccinul împotriva gripei, 1.000 dintre acestea fiind imunizate numai în ultima săptămână. La nivelul Galaţiului, 75.000 de persoane fac parte din categoriile de risc.

"Medicii de familie au în continuare pe stoc doze de vaccin, aşa că persoanele din categoriile de risc sunt aşteptate pentru vaccinare. În cazul în care cererea va fi mai mare, vom solicita doze suplimentare de la Ministerul Sănătăţii", a explicat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Pneumoniile lovesc în bebeluşi

Potrivit informaţiilor centralizate de DSP Galaţi, 1.881 de gălăţeni s-au prezentat la medicii de familie, în ultima săptămână, cu simptome specifice infecţiilor respiratorii, 78 având nevoie de internare în spital, pentru îngrijiri de specialitate. Grupa cea mai vulneravilă, reprezentând aproape o treime din numărul total al bolnavilor, este reprezentată de minori cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 553 de copii fiind în prezent sub tratament.

Dacă numărul relativ redus de viroze nu îi alarmează foarte tare pe medici, aceştia se declară îngrijoraţi totuşi de faptul că ponderea cea mai mare în rândul pacienţilor diagnosticaţi cu pneumonie o au sugarii. "Au fost înregistrate în total 315 cazuri de pneumonii, 126 de pacienţi fiind internaţi. 66 dintre diagnosticaţi sunt copii din grupa de vârsta 0 - 1 an, motiv pentru care le recomandăm părinţilor să aibă grijă sporită de cei mici. La această vârstă, copiii sunt vulnerabili la infecţii, iar eventualele complicaţii sunt greu de tratat", a precizat Valentin Boldea.

În judeţul nostru nu a fost raportat oficial niciun caz de grupă şi, pentru a fi siguri că situaţia este sub control, medicii au recoltat şi în această săptămână o probă de la un pacient din grupa de vârstă 15 - 49 ani pe care au trimis-o la Institutul Cantacuzino.

Citit 1194 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2014 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.