SCANDALOS/ Evitaţi plimbările cu bicicletele la Gârboavele! Pădurea e împânzită de capcane de fier

SCANDALOS/ Evitaţi plimbările cu bicicletele la Gârboavele! Pădurea e împânzită de capcane de fier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai multe ţepuşe metalice, asemănătoare unor greble înfipte pe aleile din Pădurea Gârboavele, au fost descoperite întâmplător de câţiva biciclişti * Administratorii fondului spun că ţepuşele sunt periculoase şi ilegale şi au deschis o anchetă pentru identificarea celor care le-au pus


Ciudatele obiecte a căror observare este aproape imposibilă din cauza covorului de frunze au fost descoperite duminică seară de doi biciclişti din Galaţi, care au mers în pădure ca să se plimbe. Urmând traseul obişnuit, tinerii au avut neplăcuta surpriză să se trezească cu roţile dezumflate, chiar în mijlocul pădurii.
„Deodată s-a auzit cum cauciucurile noastre s-au înţepat. Văzând că şi eu şi colegul avem aceeaşi problemă ne-am întors privirea înapoi să vedem care a fost obstacolul ascuţit. Am rămas muţi de uimire când am observat că din pământ ieşeau nişte ţepuşe foarte ascuţite lungi de aproximativ 4-5 centimetri. Am scos dispozitivul special făcut pentru a provoca daune, nu ştim cui, şi am început să ne reparăm penele de la roţi”, ne-a relatat George Calinovschi, unul dintre bicicliştii păţiţi. La o privire mai atentă, pe o distanţă de nici un kilometru, bicicliştii au mai descoperit încă trei „dispozitive” îngropate în pământ, care dacă ar fi fost întâlnite de roţile vreunui vehicul, animal sau om, cu siguranţă ar fi provocat pagube.
„Nu ştim cine le-a pus acolo şi cu ce gând, dar dorim să tragem un semnal de alarmă autorităţilor, dar şi persoanelor care se duc în Pădurea Gârboavele ca să practice un sport sau să îşi petreacă timpul liber alături de copii”, a adăugat George.

„Nu le-am pus noi”

Aceasta era, marţi, singura certitudine a celor de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public din cadrul CJ Galaţi, administratorul Pădurii Gârboavele. Şeful instituţiei, Viorel Sandu, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii fondului de vânătoare şi cu cei ai asociaţiei de biciclişti care i-au expus întâmplarea şi i-au solicitat rezolvarea situaţiei.
„Aceste ţepuşe sunt ilegale, asta putem spune cu certitudine. Nici vorbă să fie montate de noi şi vom începe o anchetă împreună cu cei de la Poliţie şi cu cei de la Fondul de Vânătoare, pentru a depista persoanele care le-au montat. Vom face filtre în pădure şi vom verifica dacă mai sunt astfel de „capcane”. Una dintre bănuielile pe care le avem la acest moment este că ele ar fi fost puse pentru a-i împiedica pe cei cu biciclete sau motociclete să circule prin pădure”, ne-a precizat Viorel Sandu, directorul Serviciului de Administrare a Domeniului Public din cadrul CJ Galaţi.
Potrivit sursei citate, Postul de Poliţie Tuluceşti a fost ieri sesizat oficial, urmând ca oamenii legii să deschidă şi ei o anchetă pentru identificarea persoanelor care au montat dispozitivele.

Citit 3748 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 17:35

7 comentarii

 • postat de Sandu Gicu
  Joi, 23 Ianuarie 2014 14:30
  89.137.136.***
  O sa se mai tina concursul cu bicicletele pe 5 Aprilie 2014
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 18:34
  5.13.181.***
  Daca te impiedici si cazi cu capul intr-una se pot dovedi chiar mortale...
  Vanatorii sau paznicii (firma de paza din ce am inteles) doar sa faca asa ceva, altcineva nu vad de ce s-ar fi obosit.

  Cautati faptasii si trasi la raspundere! Mai lipseste sa-mi pun si eu capcane in fata usii si sa anunt doar vecinii... Ce sa cauti acolo?! nu?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Adi
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 15:39
  5.13.219.***
  Mai bine dati de veste "colectionarilor" de fier vechi din Galati, in cateva ore padurea o sa fie complet curatata :).
  1
  5
  Raportează
 • postat de Iulian
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 13:14
  5.13.168.***
  Multi din cei ce citesc articolul, nu stiu cat de periculoase sunt in realitate aceste tepuse.

  Pentru biciclisti, riscul de accidentare este foarte mare. Mai ales ca au fost gasite si pe coborari, unde se ating viteze de 35-50km/h.

  Trebuiesc luate masuri urgent, pentru evitarea accidentelor neplacute.

  Sunt foarte curios cu ce ii deranjam, pentru a recurge la asemenea metode?
  1
  8
  Raportează
 • postat de Marius
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 12:54
  95.77.107.***
  Montate de paznicii de vanatoare .Aș fi curios care e parerea AJVPS Galati v/v de actiunile angajatilor lor...
  0
  4
  Raportează
 • postat de coco
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 08:52
  89.122.10.***
  sunt oameniilui "disparutul" de Durbaca, care se lauda cand a candidat ca va face din padurea Garboavele, un loc de agrement pentru galateni. Acun vreau sa pun o intrebare: Unde este "marele Durbaca" am mai fost vazut de cineva prin oras sau la televizor, cum ajung unde ajung uita ce au promis si ce urbe reprezinta
  0
  15
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 08:50
  86.127.209.***
  Ce imbecili, nu cred ca localnicii care apropo merg cu animalele in padure le-ar fi montat.
  E clar ca cei de la ADP, paznicii le-au montat pentru ai tine departe pe carutasii ce "aduna" crengi pentru a se incalzi si poate si pe cei ce vor sa se recreeze.
  Poate nu sunt mortale dar iti pot provoca o rana urata si aduce imobilitate temporara.
  Raman la parerea ca cei ce trebuie sa pazeasca le-au pus din lene, de ce sa patruleze ei in frig ... minte'n plop, ce poti sa ii ceri "balanului".
  0
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.