Prefectul de Galați despre deszăpezire: ”Cei mai mulți primari și-au făcut treaba!”

Prefectul de Galați despre deszăpezire: ”Cei mai mulți primari și-au făcut treaba!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentantul Guvernului în  teritoriu a a apărut sâmbătă dimineață în fața consilierilor județeni pentru a face un rezumat al ultimei săptămâni, în care Galațiul a fost greu încercat că căderile masive de zăpadă și de viscol. În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații  de Urgență, Dorin Otrocol a precizat în cadrul ședinței:

„Principala  direcţie  de  acţiune  decisă  de Comitetul  Judeţean pentru Situaţii  de Urgenţă a fost să nu avem localităţi izolate! Abia după aceea a început deblocarea celorlalte drumuri, iar un sprijin substanţial  am primit  şi  de la fermierii  care ne-au ajutat  pentru asigurarea măcar a unei căi de acces către localităţile din zonele afectate. Precizez că şenilata şi snowmobilul achiziţionate recent de Consiliul Judeţului au salvat 40 de vieţi în aceste zile”, a subliniat Otrocol, care nu a uitat să menționeze sprijinul pe care administrația l-a avut din partea unor operatori privați precum Navrom care a pus un bac la dispozitie pentru transportul a trei freze.

Primarii din nord, lăudați

Prefectul Otrocol s-a declarat mulțumit de felul în care majoritatea primarilor și-a făcut treaba cu ajutorul exclusiv al utilajelor din dotarea administrațiilor comunale sau a voluntarilor pe care au reușit să îi mobilize. 

”Majoritatea  primarilor  şi-au făcut din plin datoria  şi  au ţinut deschise căile de acces şi, poate pentru prima dată, a fost folosită cum trebuie «armata» de peste 10.000 de beneficiari ai venitului minim garantat pentru a ajuta persoanele care nu pot deszăpezi singure. Au fost însă şi situaţii jenante, şi o să dau un singur exemplu, al unui domn Tonu din Umbrăreşti, care a reclamat  tocmai  la Guvern că el nu poate  ajunge la ferma sa de animale, uitând să precizeze că are datorii  substanţiale către comunitatea locală, dar avea pretenţia ca această comunitate să îl sprijine la nevoie, lucru care este cel puţin imoral. Am avut şi un primar care a avut posibilitatea de a scoate cu forţe  proprii  localitatea  din  izolare  şi,  din  motive  personale,  încercând  să plătească  nişte poliţe,  nu  a  făcut-o.  Dar  am avut  şi  primari,  cum sunt cei din Valea Mărului,  Gohor,  Nicoreşti  sau Brăhăşeşti,  care  au acţionat  şi  pe drumurile judeţene pentru a avea măcar o cale de acces în localităţi. Subliniez încă o dată că, într-o majoritate covârşitoare, primarii şi-au făcut datoria exemplar şi merită să fie ajutaţi la rândul lor.  Am apelat la militari, jandarmi, poliţişti şi forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ţin să le mulţumesc şi pe această cale că s-au zbătut şi au ajuns acolo unde a fost nevoie, în condiţii deosebit de dificile”, a subliniat Dorin Otrocol. 

Citit 5465 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Februarie 2014 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.