În weekend, în judeţul Galaţi: Trei incendii din cauza coşurilor de fum defecte

În weekend, în judeţul Galaţi: Trei incendii din cauza coşurilor de fum defecte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pompierii gălăţeni au avut în acest sfârşit de săptămână trei misiuni de stingere a unor incendii izbucnite de la coşurile de fum defecte. Una dintre misiuni a fost pe strada Soarelui din Galaţi, unde flăcările au distrus şase metri pătraţi de acoperiş. Tot din cauza unui coş de fum defect a luat foc şi locuinţa unui bărbat din Suhurlui. În acest caz focul a distrus 10 metri pătraţi de plafon. „S-a intervenit şi la un incendiu în comuna Cuca. Din cauza coşului de fum defect a luat foc plafonul şi acoperişul. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca pagubele să fie limitate la şapte metri pătraţi de acoperiş şi doi metri pătraţi de plafon”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Tot în weekend, pompierii gălăţeni au intervenit la un incendiu izbucnit din cauza unui scurt-circuit electric într-o magazie de unelte, aflată în curtea unei locuinţe din Galaţi.

În ultima perioadă, majoritatea incendiilor au fost provocate de coşurile de fum defecte, motiv pentru care pompierii gălăţeni revin cu recomandări cu privire la măsurile ce ar trebui respectate. „Din cauza zăpezii, care exercită o presiune foarte mare pe acoperişul casei, există probabilitatea ca şi coşurile de fum să fie afectate. Acesta este unul dintre motivele pentru care sobele de încălzit şi coşurile de fum trebuie verificate pentru depistarea eventualelor fisuri, crăpături, înfundări sau alte nereguli. Cea mai la îndemână metodă de verificare este văruirea coşului de fum, partea aflată în podul casei. Dacă există fisuri, varul se va îngălbeni arătând că există o problemă. În acest caz trebuie solicitat ajutor de specialitate”, ne-a explicat Eugen Chiriţă.

Citit 2480 ori Ultima modificare Duminică, 09 Februarie 2014 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.