Ouăle şi mieii iau examenul de Paşte, peştele repetă

Ouăle şi mieii iau examenul de Paşte, peştele repetă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Protecţia Consumatorului are veşti bune despre ouă sau miei: ambele produse sunt atât de proaspete încât juri că sunt vii… Exagerăm, dar pe drept motiv: anii trecuţi ne temeam că am putea cumpăra alte lighioane care aduc a miel, sau că ouăle perfect vopsite din rafturi datează de pe vremea lui Faberge.

Be he he, câte ouă…

„În ceea ce priveşte ouăle sau mieii, nu au fost găsite produse care să prezinte probleme, OJPC-ul verificând în primul rând marii operatori, precum Metro sau Real”, declară Dănuţ Munteanu, comisar-şef adjunct în cadrul instituţiei gălăţene.

„În schimb, în ceea ce priveşte peştele comercializat, am aplicat amenzi la şapte operatori economici, din cei nouă verificaţi, produsele expuse la vânzare fiind expirate. De asemenea s-au dat sancţiuni şi celor trei producători de produse pascale-dulciuri, care au fost găsiţi cu nereguli. În total, săptămâna trecută şi săptămâna aceasta au fost date amenzi în valoare de 60.000 de lei”.

Comisarul ne linişteşte însă în privinţa ouălelor perfect colorate, de pe rafturile hipermarketurilor: „La nivelul Uniunii Europene s-a luat decizia că producătorii au voie să dea termen de valabilitate pe propria răspundere. Dacă pe produs scrie că este valabil un număr de zile, înseamnă că producătorul şi-a luat toate măsurile pentru ca acest lucru să fie adevărat şi să nu apară îmbolnăviri în urma consumării produsului în interiorul perioadei”.

Citit 885 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.