Un gălăţean a murit în cumplitul accident de tren de la Vaslui

Un gălăţean a murit în cumplitul accident de tren de la Vaslui
Sursa foto;: adevarul.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Familia care a pierit în carnagiu administra o pensiune la Sulina * Automobilul implicat în accident era înmatriculat pe numele fratelui şoferului


Una dintre victimele cumplitului accident feroviar din judeţul Vaslui, petrecut duminică după-amiază, este din Galaţi. Un bărbat de 45 de ani, pasager pe bancheta din spate a autoturismului Dacia Logan, nu a avut nicio şansă la impactul cu garnitura InterRegio care circula pe ruta Bucureşti - Iaşi. La fel, şi ceilalţi trei ocupanţi ai autoturismului, rude cu gălăţeanul. Tragedia a curmat viaţa unei întregi familii din Sulina, respectiv şoferul, un bărbat de 54 de ani, soţia acestuia, de 49 de ani, şi fiica acestora de 25 de ani.

Potrivit primelor concluzii ale poliţiştilor vasluieni, dar şi declaraţiilor martorilor, conducătorul auto ar fi ignorat semnalele acustice şi vizuale care avertizau că urma să treacă trenul. Maşina, înmatriculată în Galaţi, a pătruns pe şine chiar în momentul în care garnitura cu numărul 1866 a ajuns pe segmentul respectiv. Mecanicul locomotivei nu a avut timp să oprească, autoturismul fiind târât circa 300 de metri.

Trei dintre cei patru ocupanţi ai maşinii au rămas încarceraţi, cel de-al patrulea fiind aruncat din autoturism de violenţa impactului. Echipajele SMURD nu au mai putut face nimic pentru niciuna dintre victime. Impactul năucitor a provocat avarii şi la locomotiva trenului, aceasta fiind schimbată cu o alta. Operaţiunile de degajare a liniei ferate şi cercetarea la faţa locului au blocat circulaţia feroviară pe linia respectivă mai mult de o oră.

Citit 3130 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2014 22:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.