VIDEO/ 290 de sancţiuni aplicate într-o singură zi de poliţiştii gălăţeni. Vezi cine şi pentru ce a fost sancţionat

VIDEO/ 290 de sancţiuni aplicate într-o singură zi de poliţiştii gălăţeni. Vezi cine şi pentru ce a fost sancţionat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 200 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe explozive, investigare fraude şi poliţişti rutieri, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au organizat miercuri, pe raza municipiului Galaţi, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă civică.

Astfel, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni, din care cinci în flagrant şi au aplicat 290 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 45.300 de lei. De asemenea, au fost reţinute patru persoane, suspectate de comiterea unor infracţiuni.

„La intersecţia drumurilor naţionale 26 cu 2B, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală au depistat în trafic un bărbat de 43 ani care transporta, cu un autoturism, 125 pari de gard din material lemnos, pentru care nu a putut prezenta avizul de însoţire a mărfii. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 2.000 de lei, marfa transportată fiind ridicată în vederea confiscării”, ne-a exemplificat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Percheziţii domiciliare în căutarea răufăcătorilor

În cadrul acţiunilor au fost efectuate şi şase percheziţii în judeţul Galaţi, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cu ocazia descinderilor, poliţiştii au găsit la sediul unei societăţi comerciale şi la  domiciliile a trei persoane mai multe bunuri deţinute ilegal  - 25.040 de ţigarete (1.252 de pachete), de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, unelte şi materiale pentru asamblarea de muniţii pentru arme letale, 100 grame de pulbere neagră vie, trei cartuşe de calibru 12 mm, 400 litri de produse de protecţia plantelor expirate, 300 de kilograme de produse de protecţia plantelor expirate, şapte litri de medicamente de uz veterinar expirate şi 300 de pastile de protecţia plantelor toxice, care au fost ridicate în vederea confiscării. „Poliţiştii au sancţionat doi bărbaţi, primul cu suma de 5.000 de lei, pentru că arma pe care o deţinea legal nu era păstrată în condiţiile prevăzute de lege, dispunându-se şi anularea permisului de port armă. Cel de-al doilea a fost sancţionat cu o amendă de 3.500 de lei pentru nepăstrarea armei şi muniţiilor în locuri special destinate şi folosirea, comercializarea sau utilizarea alicelor cu diametru mai mare de cinci milimetri”, a mai adăugat Cristina Tatulici.

În toate cazurile, cercetările vor fi continuate de poliţiştii gălăţeni.

 

Citit 2090 ori Ultima modificare Joi, 13 Martie 2014 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.