Un afacerist din judeţul Galaţi a dat o mega-ţeapă cu ajutorul unui simplu boschetar

Un afacerist din judeţul Galaţi a dat o mega-ţeapă cu ajutorul unui simplu boschetar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un tânăr de 29 de ani din Ghidigeni a reuşit să înşele o firmă din Vaslui, folosindu-se de un SRL înfiinţat pe numele unei persoane fără adăpost


Răzvan C., de 29 de ani, domiciliat în comuna Ghidigeni, a intrat în atenţia poliţiştilor vasluieni după ce, în octombrie 2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale au depus o plângere din care reieşea că gălăţeanul i-a înşelat cu peste 270.000 de lei (2,7 miliarde lei vechi), ca urmare a achiziţionării unor mărfuri prin intermediul firmei pe care acesta o administra. Afaceriştii vasluieni au reclamat că tânărul le-ar fi girat plata cu file CEC pe care nu le-au putut încasa, deoarece au constatat la bancă faptul că nu exista disponibil în cont.

Mergând pe firul afacerii, anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au desluşit mecanismul simplu şi totodată ingenios prin care bărbatul din judeţul Galaţi a izbutit să dea un tun de 270.000 de lei. Totul s-a petrecut în cursul lunii septembrie a anului trecut, când Răzvan C. a achiziţionat mai multe mărfuri de la firma vasluiană, pentru care a emis şapte file CEC. Doar două dintre documentele de plată au fost decontate parţial de bancă, cinci neputând fi onorate din cauza lipsei de fonduri. În faţa poliţiştilor, gălăţeanul a încercat să scape cu un pretext care a fost ulterior demontat. El a afirmat că nu reuşise să achite produsele deoarece revânduse marfa unei alte firme din Tecuci, care nu îi plătise. Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că tânărul folosise, pentru a face pierdută urma mărfurilor, o altă firmă, pe care o înfiinţase pe numele unui tecucean fără adăpost şi căruia îi promisese diverse sume de bani precum şi o rulotă în care să locuiască.

„Documentele ridicate în urma unei percheziţii efectuate la un imobil din Tecuci, unde Rãzvan C. locuieşte fără forme legale, au arătat faptul că acesta se ocupa efectiv de activitatea celor două societăţi comerciale. De asemenea, au fost identificate acte din care rezultă că inculpatul a mai emis instrumente de plată fără acoperire în cont în dauna altor societăţi comerciale”, susţin poliţiştii vasluieni.

Dosarul a fost înaintat Parchetului,cu propunere de trimitere în judecată pentru înşelăciune şi emitere de file CEC fără disponibil în cont. Afaceristul riscă un dosar penal şi pentru evaziune fiscală, deoarece a înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive.

Citit 3360 ori Ultima modificare Marți, 08 Aprilie 2014 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.