Deciziile de concediere de la Centrul de Plasament nr. 3 au fost atacate în instanţă

Deciziile de concediere de la Centrul de Plasament nr. 3 au fost atacate în instanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ancheta începută marţi de echipa trimisă de Ministerul Muncii în legătură cu abuzurile săvârşite asupra copiilor din Centrul de Plasament Nr. 3 a continuat şi ieri. Corpul de Control al ministrului Rovana Plumb va finaliza ancheta cu un raport, care ar trebui făcut public până la finele acestei săptămâni.

În acelaşi timp, poliţiştii gălăţeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au deschis un dosar de cercetare penală, in rem (n.r. faţă de fapta în sine şi nu faţă de o persoană anume), pentru purtare abuzivă.

Abuzurile din Centrul de Plasament nr. 3 au fost aduse la cunoştinţa conducerii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a decis concedierea unei infirmiere, Ecaterina Cimpoiaşu. Aceasta a atacat, la Tribunalul Galaţi, decizia de concediere,  urmând ca magistraţii să decidă dacă infirmiera a fost sau nu concediată legal.

Tot magistraţii vor decide şi în cazul fostei directoare a centrului, Mioara Gheorghiu, care a adus la cunoştinţa opiniei publice abuzurile săvârşite asupra copiilor şi care a atacat la rândul său decizia de concediere.

Citit 2094 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.