Fenomenul "Bunicuţei- Rambo" loveşte din nou! O septuagenară a fost prinsă cu o armă ilegală

Fenomenul "Bunicuţei- Rambo" loveşte din nou! O septuagenară a fost prinsă cu o armă ilegală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O septuagenară din Tecuci deţine recordul absolut de vârstă al bătrânelor cercetate în ultimii ani pentru deţinere ilegală de armament


Ascunderea armelor obţinute şi aduse în ţară pe căi ilicite ori deţinute fără forme legale la rudele în vârstă pare să fi devenit o practică frecventă printre gălăţenii certaţi cu legea. Infractorii care au puşti şi pistoale, letale sau nu, fie pentru că sunt pasionaţi de arme, fie pentru că le folosesc în conflicte, au ajuns la concluzia că este periculos să le ţină în casă, iar podul, patul sau chiar streaşina casei bătrâneşti în care locuieşte vreo rudă în vârstă, preferabil femeie, sunt ascunzătorile ideale. Astfel de practici au fost dovedite în ultimii doi ani în judeţul Galaţi de poliţiştii de la Arme, care în anchetele pentru destructurarea unor grupări infracţionale au ajuns şi la uşile unor respectabile doamne, bunici, mame sau mătuşi ale celor direct vizaţi. După ce în ianuarie 2012, o gălăţeancă de 53 de ani "s-a fript" pentru că adăpostise în casă arme pentru care legea cere autorizaţie, iar în aprilie 2013, o altă femeie de 63 de ani a intrat în aceeaşi oală cu două rude, de 50 şi respectiv 27 de ani, fiindcă ţinea în casă arme de vânătoare, pistoale şi muniţie de contrabandă, a venit rândul unei alte bătrâne să o păţească. Femeia este din Tecuci, iar poliţiştii au vizitat-o după ce au aflat informaţia că ar ţine la domiciliu o armă a unui individ pe care îl căutau.

"Poliţiştii din cadrul  Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat o femeie de 79 ani, din municipiul Tecuci, care deţinea la domiciliu un pistol cu aer comprimat, din categoria celor supuse regimului autorizării", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pentru gestul de a fi acceptat în casa sa o armă care nu îi aparţinea, bătrâna este în prezent cercetată penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Citit 2315 ori Ultima modificare Joi, 24 Aprilie 2014 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.