A preferat moartea în locul carcerei. Detalii înfiorătoare despre felul în care a omorât sinucigaşul din Penitenciar

A preferat moartea în locul carcerei. Detalii înfiorătoare despre felul în care a omorât sinucigaşul din Penitenciar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deţinutul care în dimineaţa zilei de 29 aprilie a fost găsit mort într-o celulă a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi risca până la 20 de ani de puşcărie


A ucis un om cu sânge rece, faptă pentru care urma să îşi petreacă bătrâneţea în spatele gratiilor. Aparent, motive suficiente de disperare pentru arestatul care la primele ore ale dimineţii de marţi a ales o pereche de şireturi ca armă cu care să tranşeze definitiv duelul cu viaţa.

Andrei Petru, de 57 de ani, era închis de la finele anului trecut, pentru că a curmat brutal şi extrem de violent viaţa unui om. S-a întâmplat pe 12 decembrie 2013, în casa lui Petru, situată la periferia Galaţiului, în Valea Calicii. Locuinţa improvizată, spun procurorii, a fost scena sângerosului conflict între gazdă şi musafirul său, Eugen Popescu. Lui Andrei Petru i s-ar fi părut atunci că oaspetele său să uita după nişte bani şi, deranjat foc, a pus mâna pe un băţ cu care şi-a altoit musafirul până l-a pus la pâmânt. Aproape inconştientă din cauza loviturilor administrate cu sadism pe tot corpul, victima a reuşit să iasă din locuinţă să să parcurgă câţiva metri în afară, după care a căzut într-un şanţ. Nici acest aspect nu ar fi reuşit să îl înduplece pe Petru, care după ce l-a văzut că nu mai mişca, şi-a văzut liniştit de treburi.

În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că Eugen Popescu a murit din cauza multiplelor traumatisme care i-au provocat un şoc hemoragic.

Arestat şi cercetat pentru omor

În baza probelor administrate, inclusiv a declaraţiilor unor martori care au confirmat sadismul cu care Andrei Petru şi-a omorât victima, acesta a fost arestat pentru omor şi trimis în judecată. Din acest motiv fusese transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, numai că în ziua în care urma să fie dus din nou în faţa magistraţilor Tribunalului Galaţi, care urmau să decidă asupra legalităţii măsurii arestării preventive, bărbatul a cedat psihic. În jurul orei 5.00, pe 29 aprilie, a fost găsit spânzurat cu nişte şireturi în celulă, medicii neputând face nimic pentru a-i salva viaţa.

Citit 2955 ori Ultima modificare Joi, 01 Mai 2014 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.