Tone de produse deţinute ilegal, confiscate în câteva ore

Tone de produse deţinute ilegal, confiscate în câteva ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aproape două tone de floarea soarelui şi tot atâtea produse chimice pentru protecţia plantelor au fost motivele pentru care administratorul societăţii este cercetat penal


O societate comercială cu profil agricol de pe raza judeţului Galaţi a fost locul de unde poliţiştii de la Arme şi cei de la Investigare Fraude au plecat cu tone de produse pe care le-au depistat ca fiind deţinute fără respectarea normelor legale. La un control efectuat în baza unor informaţii, poliţiştii au constatat că reprezentanţii firmei depozitaseră în sediu nu mai puţin de 1.800 de tone de floarea soarelui pentru care nu existau documente de provenienţă şi pe care nu le trecuseră în evidenţele contabile.

Amenda de 5.000 de lei aplicată de loc administratorului societăţii nu a fost decât primul pas, pentru că în urma percheziţionării întregului sediu, a rezultat că neregulile erau mult mai mari. Peste 1,8 tone de substanţe chimice pentru protecţia plantelor, pentru care firma nu avea drept de deţinere, au fost găsite în societate. Pesticidele, la fel ca floarea soarelui, au fost indisponibilizate în vederea confiscării, anchetatori deschizând un dosar penal pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri şi trafic de produse sau substanţe toxice.

Citit 1804 ori Ultima modificare Duminică, 11 Mai 2014 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.