Băsescu: Cererile de măriri de salarii, o eroare căreia Guvernul nu îi poate răspunde pozitiv

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la întâlnirea cu românii din Croaţia, că este o eroare să se ceară măriri de salarii în România, care "nu a stat grozav în primele trei luni ale anului", şi că Finanţele au împrumutat bani de pe piaţă să plătească la timp salariile şi pensiile.

Preşedintele Traian Băsescu le-a făcut românilor din Croaţia o scurtă informare cu privire la situaţia din ţară, arătând că Guvernul face tot ce este posibil în situaţia de criză economică, dar că este nevoie şi ca românii să fie solidari cu aceste măsuri.

"Nu sunt un pesimist, poate pentru că sunt mai bine informat, dar în acelaşi timp este clar că în situaţie de criză, dincolo de ceea ce poate face Guvernul, esenţială este solidaritatea românilor cu realitatea. Că dacă nu vrei să te aşezi pe realitate şi crezi că astăzi se mai pot cere măriri de salarii, sigur că este o eroare căreia Guvernul nu îi poate răspunde pozitiv. Dar aşa e rânduiala şi trebuie să le rezolvăm pe toate într-un fel sau altul", a susţinut şeful statului.

Băsescu s-a declarat optimist că economia românească îşi va relua un curs ascendent înspre toamnă. Totodată, Băsescu a spus că este un lucru bun faptul că s-a micşorat masiv deficitul de cont curent, astfel că el a ajuns de la peste 12% la 8%. În continuare, Băsescu a mai spus că măsurile de austeritate sunt obligatorii pentru a evita un eventual derapaj. Şeful statului le-a explicat românilor din Croaţia că România a contractat un împrumut de la FMI, dar şi de la Uniunea Europeană tocmai pentru a se evita un eventual derapaj economic. El a explicat că România "nu a stat grozav în primele trei luni ale anului", Ministerul de Finanţe împrumutând bani de pe piaţă pentru a putea plăti fără întârziere salariile şi pensiile.

Premierul Emil Boc a declarat marţi că Executivul face eforturi pentru a achita salariile şi pensiile în perioda crizei economice, argumentând că majorările de venituri decise în diverse luni ale anului 2008, când România înregistra creştere economică, trebuie acordate pe tot parcursul anului 2009.

Citit 690 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.