UPDATE/ Şantajista Liviei Stanciu: "Nu mai am milă de nimeni!"

UPDATE/ Şantajista Liviei Stanciu: "Nu mai am milă de nimeni!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea Marianei Rarinca pe o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă.


Gălăţeanca Mariana Rarinca este inculpata care a comis un şantaj asupra şefei Înaltei Curţi, Livia Stanciu, omul care ocupă fotoliul forului suprem al magistraţilor. Marți dimineaţă, Mariana Rarinca a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit referatului propunerii de arestare făcute de procurorii DNA, întreaga scenă a şantajului s-a jucat între cumnatul Liviei Stanciu şi Mariana Rarinca. Bărbatul le-a spus procurorilor că a cunoscut-o pe Rarinca în perioada când Andrei Stanciu, soţul şefei Curţii Supreme, avea un cabinet de avocatură, unde femeia "efectua diverse activităţi de mică importanţă". Când magistratul Livia Stanciu a candidat pentru cel de-al doilea mandat la instanţa supremă, Rarinca l-a contactat pe cumnatul ei şi i-a cerut să vină la Galaţi. Când s-au întâlnit, femeia i-a spus că acasă o aşteaptă echipe de televiziune, dispuse să dea mulţi bani pentru  „picanteriile” pe care le deţine. Procurorii susţin că Rarinca vroia de la Livia Stanciu 20.000 de euro, drept compensaţie pentru nişte datorii ale lui Andrei Stanciu, pe care ea le-ar fi achitat. "Sunt în drum spre Bucureşti, nu mai am milă de nimeni. O să iasă aşa urât încât poate să-şi dea demisia. Am vrut doar banii mei", aşa sună unul dintre mesajele trimise de inculpată cumnatului Liviei Stanciu, pe 13 decembrie 2013, dimineaţa. După acest mesaj, martorul şi-a contactat cumnata şi a întrebat-o dacă a luat legătura cu inculpata, care pretinde că le-a achitat creditorilor avocatului nu mai puţin de 20.000 de euro. Tot din referat reiese că Livia Stanciu a luat legătura telefonic cu Mariana Rarinca. Aceasta din urmă i-a trimis alte mesaje pe 3 iunie, în unul făcând referire la un fax de la locul de muncă al părţii vătămate unde dorea să-i transmită „datele compromiţătoare” pe care le-ar fi deţinut.

Mariana Rarinca are 50 de ani şi, potrivit portalului instanţelor, deţine un PFA în urbea noastră, care a primit o amendă de 1.500 de lei, anul trecut, de la Protecţia Consumatorilor. Presa centrală a anunţat faptul că Rarinca ar fi contabilă, însă avocata inculpatei, Lavinia Pop, ne-a declarat că, pentru a fi contabilă, clienta sa ar trebui să aibă studii de specialitate, lucru care nu este real. Zvonurile au început să curgă încă de luni, când s-a spus că Rarinca s-ar fi ocupat de casa soţilor Stanciu, cei mai mulţi fiind de părere că în spatele acesteia ar sta alte personaje, care doar au dorit să o scoată „la înaintare”, cu scopul de a o compromite pe Livia Stanciu, despre care se ştie că judecă dosare importante de mare corupţie.

Citiţi aici referatul DNA cu propunerea de arestare a Marianei Rarinca

Citit 4328 ori Ultima modificare Marți, 10 Iunie 2014 21:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.