FOTO/ FURTUNA de marți seară a provocat PAGUBE serioase la Galați

FOTO/ FURTUNA de marți seară a provocat PAGUBE serioase la Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Furtuna iscată din senin marți seară a lăsat urme în oraș. Mai mulți pomi s-au rupt, unii dintre ei îngreunând traficul, alții avariind mașini. Un prim caz a fost cel semnalat de un gălățean care locuiește în Țiglina 1. Bărbatul și-a văzut mașina distrusă după ce creanga unui copac s-a rupt și a căzut chiar pe autoturism. Paguba creată nu este deloc de neglijat, mai ales că omul nu avea asigurare CASCO la mașină. Gălățeanul nu a mai așteptat să vină autoritățile și a luat singur creanga de pe cupola autoturimului.

Nu la fel de norocoși au fost însă locatarii unei case de pe strada Focșani. Din cauza vântului foarte puternic, un copac a fost smuls din rădăcină și, în cădere, a agățat firele de înaltă tensiune. Din această cauză, un stâlp de electricitate a căzut chiar pe gardul casei. Vârful stâlpului a ajuns pe balconul imobilului, îngrozindu-i pe locatari. ”Nu știu cine va plăti daunele. Ne-am speriat îngrozitor”, ne-a spus proprietara casei.

Toată scena s-a petrecut sub ochii unui gălățean care lucra pe stradă. ”Norocul meu este că nu eram chiar aici. Am văzut cum s-a întâmplat totul pentru că erau mai puțin de 20 de metri până la mine. Bine că nu trecea nimeni pe stradă în acel moment. Copacul a căzut chiar lângă mașina oamenilor”, nea povestit bărbatul.

La fața locului a ajuns imediat și o echipă de la Gospodărire Urbană, care au tăiat copacul ce bloca circulația. ”Din cauza furtunii am avut 10 solicitări pentru a interveni în oraș la copaci căzuți. Cea mai gravă situație este aici, unde a căzut și un stâlp. Au mai fost probleme și pe strada Domnească colț cu strada Cezar, dar acolo situația a fost imediat remediată. Noi eram pregătiți de intervenție și, sincer, ne așteptam la lucruri mult mai rele”, ne-a declarat Eduard Grosu, directorul Societății de Gospodărire Urbană Galați.

Citit 4723 ori Ultima modificare Marți, 10 Iunie 2014 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.