CRIZA vaccinurilor afectează şi Galaţiul! Nou-născuţii nu vor putea fi IMUNIZAŢI până la începutul lui august!

CRIZA vaccinurilor afectează şi Galaţiul! Nou-născuţii nu vor putea fi IMUNIZAŢI până la începutul lui august!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul intră în rândul judeţelor afectate de criza vaccinurilor destinate imunizării nou născuţilor. Bebeluşii care au venit pe lume în ultima săptămână la maternităţile din judeţ nu au mai putut fi imunizaţi deoarece pe stocurile unităţilor medicale nu mai există nicio doză de vaccin BCG (împotriva tuberculozei) şi respectiv antihepatic B.

"Am primit zilele trecute o informare de la Minister prin care ni s-a comunicat că ni se vor repartiza doze de vaccin pe 31 iulie, dată până la care nu vom putea să facem vaccinările. Toţi nou născuţii veniţi pe lume în această perioadă vor fi rechemaţi prin intermediul medicilor de familie şi vaccinaţi", a explicat dr. Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Părinţi care refuză vaccinarea

Medicii nu sunt alarmaţi de această criză a vaccinurilor, dat fiind că perioada verii nu este una de risc ridicat pentru bebeluşi, însă consideră că marea problemă stă în refuzul a tot mai mulţi părinţi de a-şi imuniza copiii la naştere, pe considerentul că cei mici trebuie să îşi dezvolte natural sistemul imunitar.

"Vorbim de un procent de 5-10 la sută din numărul nou născuţilor care nu sunt vaccinaţi la naştere. În cifre, putem spune că din cei 3.000 de copii născuţi de la începutul anului în judeţ, 250 nu au fost vaccinaţi după ce părinţii au refuzat în scris. Oamenii trebuie să fie conştienţi că vaccinurile nu fac rău şi că sunt boli care pot fi prevenite numai prin vaccinare, cum este de exemplu poliomelita", a completat dr. Boldea.

Citit 1541 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iunie 2014 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.