Bombă de 50 de kilograme neexplodată, pe strada Ştiinţei

Bombă de 50 de kilograme neexplodată, pe strada Ştiinţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Miercuri, la ora 12, specialiştii I.S.U. au ridicat o bombă de 50 de kilograme, neexplodată, din curtea casei Anicăi Teodoraşcu, de pe strada Ştiinţei * Pericolul a fost real, acest tip de bombe pulverizând totul pe o rază de câteva sute  de metri

Anica Teodoraşcu s-a gândit să-şi facă un pic de ordine prin curte, la numărul 130, de pe strada Ştiinţei. Aşa că ieri, femeia a dărâmat o magazie veche şi când să treacă la curăţenie şi nivelare, a dat peste un obiect metalic…

„Proprietara ne-a anunţat imediat, prin 112, că a găsit un obiect metalic, de mari dimensiuni”, explică locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă Galaţi.

Locotenentul detaliază: „Specialiştii pirotehnici din cadrul I.S.U. s-au deplasat imediat la faţa locului şi au constatat că obiectul era o bombă de 50 de kilograme, rămasă neexplodată din timpul Celui De-Al Doilea Război Mondial. Bomba nu mai avea aripioarele de stabilizare, pentru că acestea fuseseră mâncate de rugină. Aceste aripioare dau direcţie bombei, când este lansată din avion”.

Avem noroc

În ceea ce priveşte pericolul, realitatea este că gălăţenilor – în special celor care locuiesc sau muncesc în centrul Galaţiului – le-a trecut bomba pe lângă ureche: „Când explodează, raza de acţiune a acestui tip de bombă se întinde pe câteva sute de metri”, explică purtătorul de cuvânt.

Cu toate măsurile de precauţie, muniţia a fost transportată la depozitul I.S.U. şi va fi explodată, alături de alte asemenea elemente balistice rămase din conflagraţiile mondiale, la poligonul de la Braniştea.

Citit 1989 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.