Poliţia îl caută pe Cătălin Chelu, să ÎL ARESTEZE. Mandatul de EXECUTARE a ajuns la Galaţi

Poliţia îl caută pe Cătălin Chelu, să ÎL ARESTEZE. Mandatul de EXECUTARE a ajuns la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conform surselor noastre, omul de afaceri gălăţean, condamnat la şase ani de închisoare, ar fi părăsit ţara în urmă cu mai multe luni


La mai puţin de 24 de ore de la pronunţarea condamnării definitive în dosarul "Mită la MAI", în care afaceristul gălăţean Cătălin Chelu a fost condamnat la şase ani de temniţă, mandatul de executare a pedepsei a ajuns la IPJ Galaţi - Biroul Urmăriri. Conform procedurilor, poliţiştii ar trebui să pună în aplicare documentul care le dă dreptul să îl escorteze pe Chelu la penitenciar în cel mai scurt timp posibil.

Realizarea acestui demers pare, însă, deocamdată, greu de pus în practică, deoarece există informaţii solide conform cărora condamnatul nu s-ar mai afla de multă vreme în Galaţi. Mai mult, se pare că ar fi părăsit ţara în urmă cu cel puţin trei luni, surse demne de încredere indicând ca posibile destinaţii fie o ţară cu care România nu are tratat de extrădare, în speţă Iordania, fie Republica Moldova. În acest ultim stat, mai exact la Chişinău, Cătălin Chelu ar deţine, se pare, o locuinţă, dar pentru a putea efectua activităţi de căutare acolo poliţiştii gălăţeni vor trebui să obţină un mandat european de arestare şi mai apoi unul internaţional.

Cătălin Chelu, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, a fost trimis în judecată în decembrie 2010, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Alţi trei oameni de afaceri din zona de interes ai lui Chelu, respectiv Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, au fost acuzaţi de complicitate la infracţiunea de dare de mită. Ultima instanţă la care a ajuns dosarul şi care a pronunţat luni hotărârea definitivă, Curtea de Apel Bucureşti, l-a condamnat pe Chelu la şase ani de închisoare, iar ceilalţi trei au primit pedepse după cum urmează: Ştefan Badea - patru ani de închisoare cu executare, Gabriel Constantinescu - şase luni de închisoare cu suspendare şi Antonel Bunu - şase luni de închisoare cu suspendare.

Citit 6126 ori Ultima modificare Marți, 09 Septembrie 2014 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.