TRAGEDIE în Mazepa. Adolescent BĂTUT până a INTRAT ÎN COMĂ

TRAGEDIE în Mazepa. Adolescent BĂTUT până a INTRAT ÎN COMĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un adolescent în vârstă de 15 ani a ajuns în comă la spital după ce a fost bătut, luni seară, în faţa blocului, de doi băieţi de 13 ani. L.R., care locuieşte în Bucureşti şi era venit în vacanţă la bunici, ieşise, ca în fiecare seară, să joace fotbal cu prietenii. La un moment dat, doi adolescenţi de 13 ani s-au luat de el. „L-au întrebat dacă este şmecher şi l-au provocat la bătaie. El le-a spus că nu este nici şmecher şi nici nu vrea să se bată cu ei. Cred că acei tineri sunt dintr-un alt cartier. La un moment dat, unul dintre ei l-a lovit pe băiat, care a căzut. Vecinii au chemat ambulanţa. A venit şi poliţia”, ne-a povestit Adrian Costache, unul dintre locatarii din zonă.

Se pare că cei doi bătăuşi nu s-au oprit însă aici şi că, după ce copilul a căzut, unul dintre ei l-a lovit cu piciorul în cap. „Am fost solicitaţi să intervenim pentru un tânăr de 15 ani, care fusese bătut în faţa blocului. Avea un traumatism cranian şi era într-o stare foarte gravă. L-am transportat, după ce i s-a acordat primul ajutor, la Spitalul de Copii „Sf. Ioan”. De acolo a fost preluat de colegii de la SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă”, ne-a explicat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Medicii spitalul Judeţean au decis să-l bage pe copil direct în sala de operaţie. „A fost adus într-o stare foarte gravă şi a necesitat o intervenţie neuro-chirurgicală de urgenţă întrucât avea o acumulare de sânge intra-cerebrală.  Acum este stabil, dar este în continuare în comă şi prognosticul rămâne rezervat”, ne-a declarat dr Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

Se pregătea de începerea şcolii

Părinţii şi bunicii băiatului aşteaptă cu înfrigurare veşti de la medici cu privire la starea lui de sănătate. „Era venit de o lună la bunici. Am venit să-l luăm acasă pentru că urma să înceapă şcoala, însă probabil vom fi nevoiţi să-i amânăm anul. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar cred că ar fi trebuit să-l vadă mai repede un neurolog. Acum sper să se facă bine. Nu ştiu cine sunt cei care l-au bătut, nici nu vreau să ştiu. Nu vreau să-i văd în faţa ochilor”, ne-a spus mama lui.

Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor, care au demarat o anchetă. „S-a deschis un dosar penal pentru lovire şi alte violenţe, dar se aşteaptă rezultatul expertizei medico-legale pentru a se încadra juridic fapta”, ne-a explicat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Interesant este că adolescenţii care l-au bătut pe L.R. nici măcar nu vor răspunde în faţa legii, ei având sub 14 ani.

CITEŞTE ŞI: Un gălăţean şi-a BĂTUT copilul de 11 ani până l-a BĂGAT ÎN SPITAL

Citit 7937 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2018 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.