UPDATE/ Boldea, la procesul său cu DIICOT. AFLĂ ce au hotărât magistraţii ieşeni

UPDATE/ Boldea, la procesul său cu DIICOT. AFLĂ ce au hotărât magistraţii ieşeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Magistraţii ieşeni au amânat procesul fostului parlamentar de Galaţi, Mihail Boldea, după ce unul dintre avocaţi nu a reuşit să ajungă pe 19 septembrie la instanţă. Următoarea întâlnire este programată pentru 17 octombrie.

La Curtea de  Apel Iaşi, Boldea este judecat alături de alţi 20 de inculpaţi pentru acuzaţiile care le sunt aduse de către procurorii gălăţeni ai DIICOT. Constituire de grup organizat prin intermediul căruia au dat un tun imobiliar estimat de anchetatori la un milion de euro, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals, aşa sună acuzaţiile.

Cei 21 de inculpaţi au fost deferiţi justiţiei în iunie 2012, după un scandal care a ajuns pe prima pagină a presei naţionale şi internaţionale, după ce deputatul Boldea a fost adus din Kenya, pe 27 martie 2012, confirmându-i-se mandatul de arestare. În iunie 2012, a fost trimis în judecată, iar în noiembrie 2013, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Iaşi, decizie consfinţită şi prin soluţia Curţii Supreme.

Între timp, anul acesta, a intrat în vigoare un nou cod penal, care prevede pedepse mult mai mici pentru infracţiunea de înşelăciune. Rămâne de văzut ce parcurs va avea acest proces


 

Fostul parlamentar de Galaţi, Mihail Boldea, va fi astăzi, 19 septembrie 2014, la Curtea de Apel Iaşi, unde i se judecă dosarul instrumentat de procurorii gălăţeni ai DIICOT.

De mai bine de doi ani, Boldea a fost trimis în judecată pentru un tun imobiliar estimat la un milion de euro. Alături de alţi 20 de inculpaţi, ex-deputatul este acuzat că ar fi constituit un grup organizat şi că s-ar fi folosit de falsuri.

Citit 2565 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.