PENSIONARII au ieşit din nou în stradă pentru a-şi cere DREPTURILE
Foto: Foto: Teodora Miron

PENSIONARII au ieşit din nou în stradă pentru a-şi cere DREPTURILE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi pensionari gălăţeni, care au lucrat în condiţii grele şi foarte grele, au participat la a doua serie de proteste organizate, joi, în faţa Prefecturii. Vârstnicii sunt supăraţi că nivelul veniturilor lor nu reuşeşte să acopere toate cheltuielile pentru a-şi asigura existenţa.

Mai mult, ei spun că, după ani de zile de muncă în condiţii grele şi mediu toxic, s-au ales cu pensii de până la 1.500 de lei, venit ce este cu mult mai mic decât al colegilor lor care au ieşit la pensie în ultimii ani. Deşi în urmă cu o săptămână, la primul protest, au fost primiţi la Prefectură, unde li s-a explicat că, în conformitate cu legile actuale, acordul global nu constituie bază de calcul pentru pensii, protestatarii speră că vor obţine o decizie favorabilă în justiţie.

„Conform decretului 389 din 1972, care a fost în vigoare până în 2001 când a fost adoptată o altă lege, societăţile achitau către bugetul de stat contribuţii de asigurări sociale din veniturile brute realizate. Unii pensionari din ţară şi-au obţinut drepturile prin judecătorii, întregindu-şi astfel pensia. Aceeaşi regulă trebuie să se aplice şi pentru noi”, ne-a declarat Vasile Panţuş, liderul Alianţei pentru Concilierea Pensionarilor Galaţi.

Protestatarii susţin că au înaintat revendicările lor încă din urmă cu trei ani tuturor parlamentarilor, dar s-au ales doar cu promisiuni. De aceea au decis ca toată luna septembrie, în fiecare joi, să picheteze sediul Prefecturii.

CITEŞTE ŞI: Pensionarii au pus tunurile pe Combinat şi Casa de Pensii. 7000 de foşti angajaţi vor BANI MAI MULŢI

Citit 1948 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.