Ce AMENZI pot primi CANDIDAŢII LA ALEGERI

Ce AMENZI pot primi CANDIDAŢII LA ALEGERI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii locali sunt cei care vor face controale în vederea respectării Legii 185/2013, privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate electorală. „Cea mai mică amendă este de 500 de lei, iar cea mai mare poate ajunge la 50.000 de lei”, ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Cele mai mari amenzi, între 30.000 şi 50.000 de lei, le riscă cei care vor amplasa, fără aviz, panouri publicitare cu structură proprie şi elemente de susţinere, care necesită fundaţie, pe trotuare cu lăţime mai mică de 2,25 metri. La polul opus, cele mai mici sancţiuni, între 500 şi 5.000 de lei, le vor fi aplicate celor care vor pune afişe publicitare în alte locuri decât pe panourile special destinate acestora.

Şi amplasarea stâlpilor pentru indicatoarele publicitare direcţionale şi a mijloacelor de publicitate temporară, fără avizul autorităţilor locale sau în alte locuri decât cele precizate prin aviz, se sancţionează cu amenzi ce variază între 15.000 şi 30.000 de lei. Aceeaşi amendă o riscă şi cei care vor amplasa panouri publicitare mobile sau orice altă formă de reclamă, pe spaţiile de circulaţie pietonală cu o lăţime mai mică de 2,25 metri, precum şi cei care nu vor asigura panourile montate.

„Folosirea mijloacelor de publicitate sonore care pot tulbura liniştea publică, a vehiculelor publicitare care nu au obţinut aviz pentru publicitate temporară sau a mijloacelor de publicitate luminoasă care pot perturba traficul auto şi pietonal se amendează cu sume cuprinse între 10.000 lei şi 15.000 lei”, ne-a mai explicat Mihai Manoliu. Până în prezent, poliţiştii locali gălăţeni nu au constatat nicio abatere de la lege cu privire la publicitatea electorală.

CITEŞTE ŞI: Câte MII de gălăţeni A AMENDAT Poliţia Locală în primele şase luni din 2014

Citit 800 ori Ultima modificare Luni, 06 Octombrie 2014 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.