Percheziţii în Galaţi şi alte opt judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Percheziţii în Galaţi şi alte opt judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de investigare a fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 38 de percheziţii domiciliare în Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Sibiu, Arad, Argeş şi în Bucureşti, într-un dosar în care este vizată activitatea infracţională a 68 de persoane fizice şi societăţi comerciale, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la peste 21 de milioane de lei.

"În fapt, persoanele bănuite ar fi cumpărat piei de animale de la persoane fizice şi, pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi al TVA-ului aferent, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi cu caracter de tip "fantomă", administrate tot de către aceştia, în mod direct sau prin interpuşi", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Anchetatorii susţin că, în perioada 1 ianuarie 2013 - 1 august 2014, prin intermediul celor 33 de societăţi comerciale, s-ar fi înregistrat în evidenţele contabile documente ce atestă cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, printr-un circuit fictiv de societăţi comerciale, prin care administratorii întregului lanţ comercial ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 21.246.274 lei. De asemenea, prin transferuri succesive şi ridicări de numerar, ar fi disimulat originea ilicită a sumei de 161.857.383 de lei. La percheziţii participă 182 de poliţişti, dintre care 105 specializaţi în investigarea fraudelor, precum şi poliţişti criminalişti, de investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, ordine publică şi luptători de acţiuni speciale, sprijiniţi de jandarmi. Întreaga operaţiune beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR.

Citit 2035 ori Ultima modificare Marți, 14 Octombrie 2014 13:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.