Gălăţeanca Andreea Cristea din Londra: "Dacă eu am putut sta la coadă două ore pentru a vota şi voi puteţi! Iesiţi la vot!"

Gălăţeanca Andreea Cristea din Londra: "Dacă eu am putut sta la coadă două ore pentru a vota şi voi puteţi! Iesiţi la vot!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În vreme ce gălăţenii din oraş nu s-au sinchisit prea mult să vină la urne, dovadă prezenţa scăzută înregistrată până acum, cei din străinătate stau la coadă ore în şir ca să voteze. Dovadă fotografia pe care am primit-o de la gălăţeanca Andreea Cristea, studentă la Londra, care a surprins şirul lung al românilor, a căror răbdare a fost pusă astăzi la grea încercare, doar pentru că au vrut să voteze. Deloc descumpănită de coada uriaşă şi de ploaie, gălăţeanca s-a ambiţionat să aştepte două ore şi să voteze. "Dacă eu am putut sta la coadă două ore pentru a vota şi voi puteţi! Iesiţi la vot!... Eu declar că e cool şi fashionable să mergi la vot! Prezenţa la vot în România e mult prea mică... A avea un drept înseamnă să ai o obligaţie morală", scrie Andreea Cristea pe contul de Facebook, ca explicaţie la poza românilor care stau la coadă pentru a-şi vota preşedintele la Londra.

Potrivit Romanian Global News, la ora 19,30 cozile persistau la secţiile de vot din afara României, în Spania, Italia, Germania, Marea Britanie şi Basarabia. Mai mult, la Stuttgart deja a fost chemată Poliţia germană de către cei care stau la coadă, nemulţumiţi că personalul secţiei de vot îi trimitea acasă!

În aceste condiţii, nu e de mirare că se cere prelungirea programului de vot. Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), solicită Biroului Electoral Central să prelungească programul de vot atât cât este necesar astfel încât toţi românii care în prezent stau la cozi la secţiile de votate din diaspora să-şi poată exercita dreptul de vot. „În ciuda faptului că am cerut Ministerului de Externe dublarea numărului secţiilor de vot în diaspora acesta nu a ţinut cont şi astfel în toate secţiile de votare din străinătate s-au format cozi foarte mari de două - patru ore de stat şi mulţi romani au renunţat să mai voteze. De aceea cerem demisia Ministrului de Externe Titus Colăţean pentru proasta organizare a acestor alegeri”, solicită în comunicatul de presă Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Citit 2482 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.