INCIDENTE la urnele din municipiul Galaţi: Vot în frig şi poze în cabină

INCIDENTE la urnele din municipiul Galaţi: Vot în frig şi poze în cabină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Unele secţii nu au avut căldură şi au fost situaţii în care, pentru o perioadă de timp, a lipsit şi curentul electric


Primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a desfăşurat, în municipiul Galaţi, fără incidente majore. Totuşi, din unele secţii de votare nu au lipsit întâmplările neaşteptate sau situaţiile neplăcute.

Cu paltonul în sala de vot

Dacă în majoritatea centrelor gălăţene de vot personalul nu s-a confruntat cu problema căldurii, cu totul alta a fost situaţia la Casa de Cultură a Sindicatelor, acolo unde au funcţionat secţiile 18 şi 19. Din cauza sălii neîncălzite şi a uşii deschise în permanenţă, membrii birourilor celor două secţii au fost nevoiţi să stea îmbrăcaţi, de dimineaţă până seara, cu hainele de iarnă. Mai mult, după ora prânzului, o parte din sală a rămas şi fără lumină, pentru aproximativ o oră, după ce siguranţele electrice au căzut.

Selfie cu ştampila, de şmecher

Un tânăr care a venit să voteze la Secţia 129 (Şcoala nr. 13) a urcat din cabină direct în duba poliţiei. Bărbatul a fost surprins de membrii secţiei în timp ce-şi fotografia buletinul de vot deja ştampilat. Deşi legea nu interzice acest lucru, "a devenit agresiv verbal şi fizic", spune preşedinta secţiei, Daniela Codrescu. Când a fost întrebat de ce şi-a pozat buletinul de vot, tânărul a răspuns că "de şmecher".

Vârstnicii, mai harnici

După cum era de aşteptat, cei care s-au grăbit să voteze în prima parte a zilei au fost în special persoane trecute de o anumită vârstă. Dintre secţiile de votare la care am mers, doar la cea cu numărul 127, amenajată la Liceul "Sf. Maria", ni s-a răspuns că majoritatea votanţilor au fost tineri. "Am rămas şi noi surprinşi, pentru că ne aşteptam ca tinerii să se lase aşteptaţi sau să nu vină deloc. Am avut şi votanţi din alte judeţe, dar şi pe o doamnă stabilită în Germania", ne-a spus Gabriela Gherasim, preşedinta secţiei.

Pentru ce votează tinerii

Am vorbit şi cu o parte dintre tinerii ieşiţi de la urne. Maria Moisecu are 24 de ani şi a terminat recent facultatea. "Am venit să votez pentru că îmi doresc o Românie cu mai puţină corupţie. De la noul preşedinte am pretenţia, în mare, să se implice pentru a crea cadrul necesar apariţiei mai multor locuri de muncă pentru tineri" ne-a spus Maria.

Citit 2094 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.