Solidaritatea anunţă valuri de plângeri penale

Solidaritatea anunţă valuri de plângeri penale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu din Est, ci din direcţia Sindicatului Solidaritatea vine ploaie zdravănă cu plângeri penale şi civile. Cei care ar trebui să se gândească la umbrele sunt membrii conducerii combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

De la Lakshmi Mittal şi până la unii directori de departamente şi servicii, fiecare va fi ţinta plângerilor pe care preşedintele sindicatului a anunţat că le va face. Galeria celor vizaţi de intenţiile lui Tiber devine însă din ce în ce mai selectă, pentru că preşedintele Solidarităţii nu se va opri aici. Adrian Năstase va trece de la mătuşă la furnal, pentru că şi el va fi vizat de una dintre plângeri, iar Ovidiu Muşetescu, fost ministru al privatizării în Guvernul Năstase, nu va scăpa nici el de această furie.

"Analizez posibilitatea chemării în judecată, în România, a lui Lakshmi Mittal, atât pe linie penală, cât şi civilă. În penal, pentru că Mittal este CEO al grupului, iar plângerea va viza favorizarea infractorilor Kochuparampil, Borş şi a celorlalţi din subordinea lor şi pentru subminarea economiei naţionale, alături de Adrian Năstase, Ovidiu Tiberiu Muşetescu şi ceilalţi vinovaţi de această privatizare păguboasă în detrimentul statului român", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului Solidaritatea.

Acesta a continuat spunând că există însă "surprize", pentru toţi cei care au făcut parte din comisia de privatizare a Sidex. "Cei care au făcut privatizarea Sidex au făcut-o total în detrimentul României. Analizăm posibilitatea de a deschide procese, de a fomula sesizări şi plângeri, la DNA, la Poliţie, oriunde este nevoie împotriva celor care au făcut parte din acea comisie de privatizare. În urma acestor iniţiative ale noastre, organele statului au datoria de a demonstra ori incompetenţa, ori intenţia clară de a face o astfel de privatizare", a punctat Tiber.

Punct şi de la capăt

Istoria continuă în aceeaşi notă, însă şi cu ambiţii ceva mai mărunte. Preşedintele sindicatului a reluat discuţia despre banii din cotizaţii şi cum sunt ei distribuiţi de către cei din conducerea Combinatului. Pentru că, aşa cum „Viaţa liberă” scria zilele trecute, viramentul banilor de cotizaţii a fost făcut într-un alt cont decât în cel recunoscut a fi cel al sindicatului, Tiber a vorbit despre cum intenţionează să acţioneze.

"Nu îmi doresc procese şi nu mi-am dorit niciodată, însă vom face un nou val de procese. Mai exact, vom reface nişte plângeri penale împotriva lui Augustine Kochuparampil, a lui Ionel Borş, a doamnei Anca Toader şi a domnului Nicu Covrig, şefi de departamente în cadul conducerii Combinatului, care şi-au permis să nu mai vireze banii din cotizaţii în contul sindicatului Solidaritatea, ci într-un cont secret deschis pe numele Ilincăi Diaconu. Acest lucru s-a făcut şi în complicitate cu BCR Galaţi. Şi împotriva doamnei Angelica Stratulat, de la BCR Galaţi, vom înainta o plângere penală pentru că această manevră s-a făcut cu complicitatea dumneaei", a conchis Tiber.

Citit 1692 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.