Colaborare între I.S.U. şi Inspectoratul Şcolar

Colaborare între I.S.U. şi Inspectoratul Şcolar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 40 de elevi de la şcoli şi licee din judeţ s-au întrecut la faza judeţeană a concursului de protecţie civilă organizat de Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” Galaţi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Colegiul Tehnic „Traian”.

Competiţie, nu glumă

Concursul a avut loc sâmbătă, la ora 10,00 la sediul Colegiului Tehnic „Traian”, iar locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al I.S.U., detaliază: «Concurenţii au avut de trecut o probă teoretică, din reguli de protecţie civilă, dar şi două probe practice. Prima probă practică a constat în aşezarea pe o targă şi transportarea în siguranţă peste obstacole a unei victime, pe o distanţă de 50 de metri. La cea de-a doua probă practică, concurenţii au avut de parcurs în cel mai scurt timp un traseu presărat cu obstacole, având pe figură o mască, cu vizorul obturat. Concurentul care efectua proba de concurs a fost ghidat de un alt coechipier, care îi transmitea de pe marginea terenului mişcările pe care trebuie să le facă pentru a rămâne pe traseu şi a depăşi obstacolele». 

Clasamente şi premii

Pe locul întâi, la categoria V-VIII, s-a regăsit Şcoala Numărul 28; locul al II-lea - Şcoala Numărul 40; locul al III-lea - Şcoala Numărul 5; menţiune - Şcoala Gimnazială Suceveni.

La liceu, câştigătorii au fost: Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” - locul I; locul al II-lea - Colegiul Tehnic „Traian”; locul al III-lea - Grupul Şcolar „Sfânta Maria”; Menţiune - Grupul Şcolar Metalurgic.

Câştigătorii au primit cupe, diplome, premii în bani (locul I - 100 lei, locul al II-lea – 72 lei, locul al III-lea – 60 lei şi menţiune - 40 lei) şi dulciuri. Premiile au fost asigurate de Consiliul Judeţean Galaţi.

Citit 779 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.