Cinci cazuri de HIPOTERMIE la Galaţi, în ultimele 24 de ore

Cinci cazuri de HIPOTERMIE la Galaţi, în ultimele 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gerul venit odată cu Anul Nou a condus la creşterea numărului cazurilor de hipotermii. În ultimele 24 de ore, cinci persoane cărora vieţile le-au fost puse în pericol de frig au fost salvate de echipajele medicale ale Ambulanţei sau ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi. Sărăcia, băutura în exces şi agresiunile sunt principalele cause ale acestor situaţii.

Un tânăr în vârstă de 32 de ani din satul Furcenii Noi, comuna Cosmeşti, a fost adus joi seara (1 ianuarie) cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Galaţi, mai mult mort decât viu. Potrivit medicilor, bărbatul a fost găsit în mijlocul drumului, înjunghiat în burtă. “Pacientul, care avea şi o intoxicaţie etanolică, se afla într-o stare de hipotermie severă şi prezenta şoc hemoragic din cauza sângeui pierdut. A fost transportat iniţial la Spitalul Municipal din Tecuci, cu o ambulanţă. De la Tecuci a fost trimis către Spitalul Judeţean tot cu o ambulanţă, iar în drum spre Galaţi a fost preluat de un echipaj SMURD”, a explicat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

În comuna Scânteieşti, un bărbat de 40 de ani a fost de asemenea găsit căzut pe stradă, unde, din cauza frigului, a intrat în şoc hipotermic. Cel mai probabil şi el a fost bătut, deoarece avea o fractură la piramida nazală. O femeie de 61 de ani din Lieşti şi o alta de 67 de ani din Tecuci au fost găsite zăcând în frig în propriile case. În cel de-al cincilea caz de hipotermie, un bărbat de 51 de ani din Corod a băut şi a căzut în zăpadă.

Hipotermia apare atunci când corpul uman se răceşte şi pierde căldura într-o mai mare măsură faţă de capacitatea lui de a o produce. În cazuri uşoare, hipotermia se tratează prin aducerea persoanei într-o încăpere încălzită, unde trebuie învelită. Bidoanele cu apă fierbinte sunt de un real ajutor în astfel de situaţii.

Citeşte şi: CINCI GĂLĂȚENI, printre care şi un COPIL, au MURIT în noaptea de REVELION

 

Citit 1732 ori Ultima modificare Vineri, 02 Ianuarie 2015 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.