Doi bărbaţi îngheţaţi au fost SALVAŢI în ultima clipă de MEDICII de la Ambulanţă

Doi bărbaţi îngheţaţi au fost SALVAŢI în ultima clipă de MEDICII de la Ambulanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În ciuda temperaturilor foarte scăzute, mai multe persoane au refuzat un adăpost


Temperaturile scăzute, specifice începutului de ianuarie, le fac viaţa grea oamenilor fără adăpost, dar şi celor care obişnuiesc să consume alcool şi să petreacă ore întregi în frig. Doi bărbaţi, pe care gerul a fost cât pe ce să îi ucidă, au fost salvaţi în ultima clipă de echipajele de urgenţă. Unul a ajuns pe mâinile medicilor din spital, celălalt e găzduit acum în adăpostul Primăriei Galaţi. La Ciureştii Noi, un bărbat de 45 de ani a fost salvat graţie vecinilor care l-au găsit în casă, mai mult mort decât viu. După câteva ore de stat în frig, bărbatul adormise într-o cameră neîncălzită. Medicii de la Salvare s-au chinuit să-l resusciteze.

"Bărbatul a fost găsit în şoc hipotermic şi, după ce a fost stabilizat, a fost transportat la spital pentru îngrijiri", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Tot de medicii de la Ambulanţă a fost salvat şi un gălăţean de 40 de ani, fără adăpost, pe care gerul l-a surprins într-o scară de bloc, unde obişnuia să doarmă. În stare gravă, omul a fost resuscitat şi dus apoi în adăpostul Primăriei.

Zece persoane au refuzat un adăpost

În această perioadă în care temperaturile au fost foarte scăzute, poliţiştii locali au internat la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost zece persoane. Acestea provin din municipiul şi judeţul Galaţi, (localităţile Ghidigeni, Suceveni, Scânteieşti), dar şi din judeţele Prahova şi Vaslui. Alte zece persoane au refuzat internarea. (Teodora Miron)

Citeşte şi: INFORMARE METEO DE GER/ Cât de RECE va fi VREMEA la Galaţi în următoarele zile

Citit 805 ori Ultima modificare Luni, 05 Ianuarie 2015 22:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.