PLOPUL DEMOLATOR de pe Brăilei 14 a fost TĂIAT, după zece ani de cereri (FOTO)

PLOPUL DEMOLATOR de pe Brăilei 14 a fost TĂIAT, după zece ani de cereri (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o lună de când am semnalat cazul copacului care, de zece ani, dărâmă, încet, dar sigur, casa amplasată pe strada Brăilei, la numărul 14, în sfârşit, luni, 5 ianuarie, o echipă de alpinişti utilitari s-a deplasat la faţa locului pentru a tăia arborele.

Când am ajuns noi, la ora 15,00, la casa cu pricina, crengile plopului erau deja tăiate şi ocupau toată curtea. Toate bune până aici. Urma să fie tăiat şi trunchiul. Alpinistul utilitar angajat să pună la pământ copacul demolator se chinuia să taie arborele cu o drujbă cu lamă de doar... 30 de centimetri. De fapt, toată operaţiunea, începută în jurul orei 10,00, a fost făcută cu această drujbă. Asta deşi copacul avea un trunchi atât de gros încât braţele unei singure persoane nu l-ar fi putut cuprinde. Greutatea unei astfel de operaţiuni a fost constată pe pielea lui şi de Cristian Aldea, alpinistul utilitar care efectua tăierea: „Au fost dimineaţă cei de la Gospodărire Urbană, dar au plecat. Este foarte greu să tai un asemenea copac cu o lamă de 30 de centimetri. Ar fi trebuit măcar una de 50 de centimetri. Am cerut, dar nu ni s-a adus nimic".

Cât timp dădeam telefoane la Gospodărire Urbană, pentru a vedea dacă este posibil să fie trimisă o drujbă potrivită, alpinistul continua să taie din copac, apoi să mai tragă de el, apoi iar să mai taie, apoi iar să tragă de copac pentru a-l pune la pământ. Într-un final, când am obţinut informaţia că un echipaj al societăţii Gospodărire Urbană se deplasează "la locul faptei", pentru a aduce o drujbă cu o lamă de 50 de centimetri, echipa de alpinişti utilitari, formată din trei băieţi, nu tocmai zdrahoni, au reuşit să pună la pământ trunchiul. Asta se întâmpla pe la 15,25, spre mulţumirea proprietarilor casei în pericol de prăbuşire.

Demersuri din 2004

Familia doamnei Ioana Pavel, în vârstă de 92 de ani, face demersuri din 2004 pentru ca autorităţile să vină să taie copacul, întrucât rădăcinile plopului din curte, aflat pe domeniu public, s-au extins sub casa în care locuieşte şi au degradat-o. De atunci până acum, cazul a fost amânat de societatea Gospodărire Urbană din cauza lipsei alpiniştilor utilitari. Anul 2015, în schimb, a venit, iată, şi cu alpinişti utilitari.

„Sunt mulţumită că, în sfârşit, după 10 ani în care tot am încercat să îi convingem pe cei de la Gospodărire Urbană să vină să taie copacul, acum chiar s-a întâmplat. Au lucrat bine băieţii, au lucrat cu grijă. Putea fi, totuşi, un pic mai devreme. Stăteam mereu cu frică să nu cumva să cadă peste casă. Teamă mi-a fost şi la ultimele cutremure. Dacă mă credeţi, m-am rugat să vină să taie copacul, dar am şi vorbit cu el să mă ierte că vrem să îl tăiem”, ne-a spus doamna Ioana Pavel.

Citeşte şi: Incredinbil! Se întâmplă sub ochii autorităţilor: Cum a ajuns un plop să dărâme o casă

 

Citit 2709 ori Ultima modificare Luni, 05 Ianuarie 2015 20:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.