CURENTUL ELECTRIC a fost OPRIT în Spitalul Judeţean. Iată ce secţii au fost AFECTATE

CURENTUL ELECTRIC a fost OPRIT în Spitalul Judeţean. Iată ce secţii au fost AFECTATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Spitalul Judeţean, sâmbătă, 17 ianuarie, începând cu ora 10,00, a fost întrerupt curentul electric. A fost o operaţiune controlată, scopul fiind reparaţiile necesare reţelei electrice pentru a se evita pe viitor penele de curent în serie aşa cum s-a întâmplat cu ceva timp în urmă.

După cele cinci pene de curent cu care angajaţii Spitalului Judeţean s-au confruntat de-a lungul a trei zile, lucrările au fost binevenite. Atunci sistemul informatic a picat, lifturile nu au funcţionat, iar pacienţii au avut cel mai mult de suferit, bulversaţi de situaţia ivită. Reparaţiile s-au efectuat cu ajutorul Electrica. Curentul a fost oprit în spital, însă Unitatea de Primire Urgenţă, Cardiologia, nou-născuţii sau Reanimarea, dar şi o parte dintre lifturi au fost alimentate cu energie electrică datorită generatoarelor. De asemenea, în acelaşi mod a fost alimentat şi blocul operator, fiind astfel funcţional pentru eventuale operaţii de urgenţă. Societatea Apă Canal a adus două generatoare, care alături de cele ale spitalului au asigurat alimentarea cu energie electrică.

Fără curent a rămas clădirea, Policlinica spitalului, dar şi alţi doi consumatori mari: computerul tomograf şi RMN-ul. „Dacă sunt urgenţe care necesită aceste investigaţii conform protocoalelor îl redirijăm către alte unităţi”, a explicat şeful Biroului Tehnic al spitalului inginer Valentin  Mateiciuc.

Au fost şi gălăţeni ghinionişti

Cum nu-ţi alegi momentul când îţi rupi o mână sau un picior, la puţin timp după oprirea curentului, câţiva gălăţeni ghinionişti au venit la spital, pentru că aveau nevoie de radiografie. Au fost nevoiţi să dea piept cu întunericul şi odată ajunşi unde aveau nevoie, au aşteptat circa o oră până s-a făcut branşarea aparatelor la curentul electric. „Păi înainte erau doftoroaiele care îţi dădeau tot felul de alifii, acum am venit la spital să îmi facă radiografie şi nu este curent. Nu ştiam că se ia lumina pentru reparaţii. Asta e. Dacă acum am căzut pe gheaţă…doar nu ai orar la aşa ceva!”, a spus Vasile Luparu, unul dintre pacienţii ghinionişti.

Important este că întreaga operaţiune s-a finalizat fără incidente grave. „În viitor, dorim să realizăm şi alimentarea de urgenţă a computer tomografului. Se vor mai face opriri programate, dar nu în viitorul apropiat, ci atunci când vom monta ceea ce am achiziţionat deja“, a mai  declarat inginerul Valentin  Mateiciuc.

Citeşte şi: SITUAŢIE ABERANTĂ la Spitalul de Urgenţă: Unitatea a rămas FĂRĂ CURENT ELECTRIC de cinci ori în trei zile

Citit 1452 ori Ultima modificare Duminică, 18 Ianuarie 2015 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.