RĂZBOIUL CĂLDURII la Galaţi/ Calorgal se pregăteşte SĂ IA LOCUL Apatermului

RĂZBOIUL CĂLDURII la Galaţi/ Calorgal se pregăteşte SĂ IA LOCUL Apatermului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consiliul de Administraţie al Calorgal a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor

Apaterm îşi trăieşte ultimele clipe. Până la momentul redactării acestui material, singurii care au depus contestaţie la decizia Tribunalului de intrare în faliment a societăţii ce distribuie apă caldă şi căldură gălăţenilor au fost sindicalişti din Apaterm. Mai mult, preşedintele Consiliului de Administraţie al Calorgal, Dan Berar, a convocat o Adunare Generală a Acţionarilor pentru data de 26 februarie, ce va avea pe ordinea de zi avizarea proiectului de Buget de venituri şi cheltuieli pentru exerciţiul financiar al anului 2015, aprobarea proiectului de organigramă, aprobarea structurii de personal, aprobarea grilei de salarizare şi aprobarea criteriilor de evaluare. Potrivit deciziei instanţei, Apaterm trebuie să predea până pe data de 10 februarie predarea gestiunii către firma ce se ocupă de lichidare.

Odată cu convocarea Adunării Generale a Acţionarilor Calorgal, cel puţin una dintre variantele resuscitării sistemului de termoficare al Galaţiului a picat în acest moment, respectiv preluarea distribuţiei de către Electrocentrale, principalul creditor al Apaterm. Mai mult, lucrurile par a se complica, având în vedere că oamenii din conducerea Electrocentrale nu par dispuşi să semneze un contract cu o societate ce va prelua practic integral structura organizaţională a Apaterm. "Acest transfer de pe o societate pe alta presupune nişte costuri, ori nu ştiu de unde vor lua banii pentru a le suporta. Mai mult, noi nu am fost informaţi de această AGA. În plus, şi noi suntem în insolvenţă şi nu pot spune în acest moment dacă pe noi ne va lăsa Consiliul Creditorilor să semnăm un nou contract în aceste condiţii", a explicat Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale.

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Galaţi nu au dorit să comenteze în niciun fel modul în care va funcţiona Calorgal, al cărui preşedinte al consiliului de administraţie este nimeni altul decât consilierul Primarului Marius Stan, până în momentul în care edilul se va întoarce de la Viena.

Citit 4070 ori Ultima modificare Luni, 26 Ianuarie 2015 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.