Presa de peste Prut

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cum se informează publicul în Republica Moldova: „Simplu: nu se informează. Sau dacă  o face, nu prea are alternativă. Potrivit datelor sociologice, în Republica Moldova doar 7-8% din populaţie se informează din presa scrisă, radioul contează pentru 11% din populaţie, iar internetul pentru 4%, în timp ce peste 70% din populaţie se informează din media audiovizuală. Aici însă apare un paradox: audiovizualul de la noi este concentrat practic  în mâinile comuniştilor. Deci, iată cum este "luminată" populaţia… Zadarnic vorbeşte Europa către Moldova. Vocea ei ajunge cu greu la urechile responsabililor de aici, sau chiar deloc. Personal cred că într-o ţară în care jurnaliştii sunt intimidaţi, arestaţi, bătuţi şi li se îngrădeşte accesul la exprimare şi informare, într-o ţară unde aproape toată mass-media este controlată politic şi face explicit jocul puterii, unde reprezentanţii legii umblă pe la redacţii şi cer IP-ul vizitatorilor care comentează pe site-uri, unde Televiziunea Publică Moldova 1, singura care are acoperire naţională, este ruptă de realitate şi emite un mesaj total politizat, sau unde Postul Public Român de Televiziune  - TVR este scos brutal din reţeaua de cablu naţională, fără explicaţii întemeiate, doar pentru simplul fapt că este românesc, trebuie să fie ridicate semne mari, foarte mari de întrebare.”  Afirmaţiile îi aparţin Stelei Popa, unul dintre cei mai tineri dar şi mai talentaţi jurnalişti ai presei din Republica Moldova.

* Expoziţie la Consulatul României la Melbourne: În contextul activităţilor dedicate Zilei Europei şi cu prilejul alegerilor europarlamentare din 7 iunie 2009, Ambasada României la Canberra şi Consulatul Onorific al României la Melbourne, statul Victoria, organizează sâmbătă, 6 iunie, la sediul Consulatului Onorific al României la Melbourne o expoziţie pe problematica europeană a drepturilor omului.

* Concurs de orientare turistică la Oxford: Românii din Oxford, Anglia, sunt invitaţi în perioada 12-14 iunie la un concurs de orientare turistică şi cursuri de supravieţuire în regim de camping.

* Înscrieri pentru Miss Diaspora în Portugalia: Româncele frumoase de pe ambele maluri ale Prutului care se află în Portugalia sunt invitate să se înscrie pentru preselecţiile destinate participării la finala locală Miss Diaspora, ce va avea loc pe 12 iulie la Auditorio Pedro Ruivo din localitatea Faro.

* Grădiniţă românească la Londra: Românii care vin la Londra şi nu-şi duc copiii la grădiniţă riscă să influenţeze negativ viitorul copiilor lor. Pentru a rezolva această problemă, Loredana Brâncoveanu, fostă educatoare în Bacău, a deschis o grădiniţă românească în capitala Marii Britanii.

Citit 678 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.