Direcţia Generală Anticorupţie a început o anchetă la IJP Bacău, legată de un concurs de admitere

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) a ridicat de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, mai multe dosare, legate de un concurs de admitere desfăşurat în decembrie anul trecut, în care sunt vizaţi mai mulţi membri din conducerea inspectoratului.

“Am emis o adresă prin care sunt cerute pentru punerea la dispoziţie a unor înscrisuri, privind ultimul concurs de angajare la IPJ Bacău, care vizează mai mulţi ofiţeri cu funcţii de conducere”, a confirmat subinspectorul Roland Filipescu, ofiţer DGA Bacău, transmite corespondentul NewsIn.

Fapta este încadrată la luare de mită şi trafic de influenţă. Potrivit unor surse din IJP Bacău, cei vizaţi în mod direct sunt comandantul IPJ, comisarul şef  Ştefan Alexa, şi unul dintre adjuncţii săi, comisarul şef Ionel Mirica. “Eu sunt în concediu de două zile, pentru o săptămână. Am auzit că sunt doar nişte verificări, în baza unor informaţii sau reclamaţii. Nu văd însă ce probleme ar fi, mai ales că acel concurs de angajare din luna decembrie a anului trecut a fost direct supravegheat de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă - DGIPI. Nu au fost contestaţii ulterioare. Eu sunt la dispoziţia anchetei. Nu am ce să ascund. Cine a greşit să plătească”, a declarat comisarul şef Alexa.

Comisarul şef Vasile Oprişan, inspector adjunct IPJ, a confirmat şi acesta că s-au cerut dosare. “S-au cerut dosarele de angajare, dar şi dosare cu autoturismele oprite în teren în urma controalelor efectuate cu ocazia activităţilor desfăşurate de lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere. Nimic concret însă, fără nume exacte sau date”, a spus el.

Citit 599 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.