O pasageră care a venit, marţi, din SUA, cu o cursă directă, are simptome specifice gripei porcine

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O pasageră a cursei directe de marţi SUA - România a prezentat simptome specifice infecţiei cu virusul A/H1N1, la controlul efectuat de echipa epidemiologică în avion, după aterizarea pe aeroportul "Henri Coandă", au anunţat, marţi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Pasagera avea simptome încă de acum o săptămână, astfel că i s-au recoltat probe care vor fi analizate la Institutul Cantacuzino. Surse medicale au precizat că femeia nu a fost internată ulterior în spital.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, t oţi pasagerii au completat declaraţiile privind starea de sănătate, iar o echipă medicală a realizat monitorizarea pacienţilor încă din avion, înainte de debarcare, cu sprijinul operatorului de zbor şi al Poliţiei de frontieră.

Astfel de controale vor fi efectuate la toate zborurile directe SUA-România, în număr de patru pe săptămână.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, luni, că a fost luată măsura ca românii care se întorc acasă din SUA să aibă la dispoziţie curse directe. Bazac a mai spus că persoanele care ajung în România din ţările afectate de virusul noii gripe vor fi supuse triajului epidemiologic înainte de a ieşi din aeroport şi vor completa obligatoriu declaraţia privind starea de sănătate, în caz contrar riscând amendă şi chiar închisoare, de la o lună la doi ani.

Citit 523 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.