Aproape 400 de sindicalişti din administraţia locală vor picheta miercuri Guvernul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circa 400 sindicalişti din administraţia locală vor picheta miercuri Guvernul între 11:00 şi 13:00, pentru a cere eliminarea unor incompatibilităţi din statut, diminuarea unora dintre discrepanţele apărute în grila de salarizare, precum şi includerea în aceasta a unor funcţii care au fost omise.

Sindicaliştii mai doresc realizarea unei descentralizări reale şi întărirea dialogului social la nivelul instituţiilor administraţiei publice locale, potrivit reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Locală (FNSAL).

La acţiunile organizate de FNSAL ar urma să participe angajaţi ai administraţiei locale - funcţionari publici şi personal contractual - din Consiliile Judeţene, primării, direcţii generale de asistenţă socială şi protecţia drepturilor copilului, direcţii de evidenţă informatizată a persoanei, precum şi din instituţii de cultură.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală, care este afilială la Sed Lex, şi-a mai propus - în caz de nerezolvare a solicitărilor - organizarea unei greve de avertisment în 17 iunie şi a uneia generale, în 30 iunie.

Citit 568 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.