Au rămas fără flori în urma RAZIEI poliţiştilor şi au primit AMENZI uriaşe
Foto: Foto Teodora Miron

Au rămas fără flori în urma RAZIEI poliţiştilor şi au primit AMENZI uriaşe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 2 martie, a avut loc o razie a poliţiştilor gălăţeni în zona Spitalului Judeţean, vizaţi fiind comercianţii de flori. Poliţiştii Secţiei 3 şi cei de la Poliţia Locală au verificat dacă aceştia au acte de provenienţă pentru florile vândute şi dacă dau sau nu bonuri fiscale. Cum oamenii legii au constatat că nu este respectată legea, au decis confiscarea florilor scoase la vânzare. Astfel, tarabele comercianţilor au rămas goale.

În timp ce poliţiştii numărau florile şi le transportau la maşini pentru a le transporta la secţie, comercianţii îşi strigau nemulţumirile în stradă, ca să fie auzite de toţi trecătorii. „Este o răzbunare. Ne-am dus aseară la poliţie să reclamăm că am fost jefuiţi. Au venit acum să se răzbune. Este ură de rasă. Eu m-am împrumutat de 300 de milioane de la cămătari şi acum speram să îmi recuperez banii, dar am rămas fără marfă”, ne-a spus Anişoara Caramalău, una dintre comerciante.

Oamenii legii au constat că cei care vindeau flori nu aveau acte de provenienţă pentru marfă, nu dădeau bonuri fiscale, iar unii dintre ei nici nu aveau contracte de închiriere pentru spaţiile unde îşi desfăşurau actele de comerţ. „Au fost făcute mai multe controale la societăţile care comercializează flori. De la două societăţi comerciale au fost confiscate peste 5.500 de fire. De asemenea, poliţiştii au constat că administratorii societăţilor comerciale nu au putut prezenta niciun act de provenienţă şi niciun registru contabil”, ne-a explicat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În timpul controlului, trecătorii s-au împărţit în două tabere. Unii au susţinut că respectivii comercianţi îşi câştigă pâinea şi că nu au alte posibilităţi de a se întreţine, alţii au considerat oportună confiscarea.  

Poliţiştii gălăţeni au sancţionat cele două societăţi cu câte 2.000 de lei amendă. "Unul dintre comercianţi a mai primit o amendă de 5.000 de lei pentru că nu avea, conform legislaţiei, afişajul privind bonul fiscal, iar celălalt comerciant a fost sancţionat cu încă 8.000 de lei amendă pentru că nu avea nici afişajul, dar nici casă de marcat", a conchis Cristina Tatulici.


CITEŞTE ŞI: Florari amendaţi de Protecţia Consumatorilor/ Principalul motiv: neafişarea preţurilor

Citit 4812 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2015 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.