Birocraţia, în toată splendoarea ei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Urmare adresei dumneavoastră nr.722/28.05.2009 înregistrată la A.F.D.J.-RA Galaţi cu nr. 14792/28.05.2009, vă comunicăm răspunsul la întrebarea ce ne-aţi adresat-o:

- Nu există nici un plan de restructurare, reorganizare sau disponibilizare a personalului angajat la A.F.D.J.-RA Galaţi, în perioada imediat următoare. Semnat: DIRECTOR GENERAL Dorin Otrocol”. *

Doar ştampila AFDJ şi antetul full-color al faxului primit ieri, 3 iunie, la redacţie mai lipsesc pentru a vă prezenta, cât mai fidel, birocraţia în cea mai pură formă a ei, aşa cum a fost impusă de Ministerul Transporturilor la toate companiile şi regiile autonome din subordinea sa. Printre acestea se numără şi Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, al cărei director general, Dorin Otrocol, nu mai poate scoate o vorbă fără a primi aprobarea scrisă de la minister.

Nu că dl Otrocol s-ar fi arătat din cale-afara de vorbăreţ până acum în ceea ce priveşte problemele de la AFDJ… Totuşi, acum, el este acoperit cu hârtii: Nicio declaraţie oficială despre activitatea AFDJ nu poate fi dată în presă fără aprobarea expresă de la minister. Că o fi Berceanu cel care trebuie să semneze, că o fi vreun alt şefuleţ de cabinet – contează mai puţin. Importantă este birocraţia de care se pare că nu vom scăpa niciodată.

Am vrut vineri să facem un scurt interviu cu Dorin Otrocol, principalul subiect fiind zvonul cum că o sută de angajaţi ai regiei gălăţene ar putea părăsi AFDJ-ul. „No comment”, ne-a zis atunci Otrocol, arătându-ne hârtia venită de la minister, care-i interzicea să facă orice fel de declaraţie.

Singura variantă de a afla cum stau lucrurile la AFDJ GALAŢI (insistăm că vorbim aici de Galaţi, nu de Bucureşti sau Dusseldorf) a fost ca „Viaţa liberă” să trimită o adresă oficială către AFDJ, care adresă a fost retrimisă la Bucureşti, unde a stat patru zile (din care două nelucrătoare), după care răspunsul de la Ministerul Transporturilor a sosit  la AFDJ Galaţi, care ne-a retrimis răspunsul la redacţie, în a cincea zi.

Cinci zile pentru un răspuns oficial – un termen excelent dacă ar fi vorba de vreo proprietate retrocedată sau chiar de eliberarea unui buletin. Însă pentru o întrebare venită din mass-media, într-o problemă socială care poate fi un eveniment la zi şi care ar putea afecta o sută de familii, cinci zile pentru un răspuns este enorm. 

„Nu există nici un plan de restructurare, reorganizare sau disponibilizare a personalului angajat la A.F.D.J.-RA Galaţi, în perioada imediat următoare”, ne linişteşte Dorin Otrocol, cu aprobarea lui Berceanu. Mai avem o nelămurire: ce înseamnă perioada imediat următoare? O zi, două, o săptămână, 17 zile, trei luni sau mai mult?

Oare să dăm fuga la fax ca să mai trimitem o întrebare, sau să urcăm într-un maxi-taxi de Bucureşti şi-l întrebăm direct pe Berceanu?

Citit 1276 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.