Percheziţii la traficanţii de ţigări. 65 de persoane duse la audieri

Percheziţii la traficanţii de ţigări. 65 de persoane duse la audieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 45 de locaţii au fost percheziţionate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi şi de poliţişti de frontieră  din  cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional specializat, care, începând din luna mai 2014, a adus în România din Republica Moldova importante cantităţi de ţigări. Aceste produse accizabile erau depozitate la diferite locaţii de pe raza municipiului Galaţi, de unde apoi erau comercializate prin intermediul unei adevărate reţele de desfacere.

În cursul cercetărilor s-a stabilit că membrii grupului infracţional au introdus în România, depozitat şi comercializat peste 300.000 de pachete de ţigări, de diferite mărci. Se pare că traficanţii ascundeau ţigările în diferite locaşuri special amenajate în autoturismele cu care treceau frontiera de stat. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate peste 4.000 de pachete de ţigări, telefoane mobile precum şi importante sume de bani.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galaţi, precum şi la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galați, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de  65 de persoane. La finalul audierilor, procurorii vor decide şi asupra măsurilor preventive care se impun în cauză.

Întreaga acţiune a beneficiat de sprijinul tehnic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Galaţi.

Citit 3099 ori Ultima modificare Joi, 26 Martie 2015 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.