CAMPANIE UMANITARĂ/ O româncă aleargă pentru copiii cu boli grave de inimă

CAMPANIE UMANITARĂ/ O româncă aleargă pentru copiii cu boli grave de inimă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Simona Pernot, o românca din Elveţia, angajată a companiei internaţionale Trafigura, va alerga, împreună cu un grup de colegi şi de prieteni elveţieni, la Maratonul Internaţional de la Lausanne, care va avea loc în data de 25 octombrie 2015, pentru copiii români cu malformaţii grave ale inimii.

Pe platforma Asociaţiei “Salvează o inimă” este deschisă o campanie umanitară, unde oricine poate contribui la salvarea copiilor suferinzi din România. La iniţiativa Simonei Pernot, Fundaţia Trafigura va dubla suma colectată în urma donaţiilor realizate.

Fundaţia Trafigura, înfiinţată în 2007, a derulat până la ora actuală 48 de programe de responsabilizare socială în 35 de ţări, iar din 2008 până în prezent a sprijinit aceste programe cu peste 38 de milioane de dolari. Asociaţia “Salvează o inimă” este prima şi singura organizaţie din România cu care Trafigura colaborează. Până la finele anului 2016, Asociaţia “Salvează o inimă” şi-a propus să salveze 45 de copii bolnavi de inimă.

Din cauza faptului că în spitalele din România nu se găsesc aparatura şi nici specialiştii necesari, copiii născuţi cu malformaţii grave ale inimii sunt nevoiţi să se opereze în străinătate, de cele mai multe ori în Germania. Ca un motiv de mândrie pentru gălăţeni, unul dintre cei mai buni specialişti din lume în domeniul chirurgiei pediatrice este gălăţean. Medicul Eugen Săndică operează acum la o clinică din Germania, el salvând anual zeci de copii născuţi în România.

Citit 1400 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 20:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.