Zeci de gălăţeni şi-au pierdut permisele, de Paşte. O şoferiţă turmentată a "BOŢIT" trei maşini
Foto: Foto: GSDG

Zeci de gălăţeni şi-au pierdut permisele, de Paşte. O şoferiţă turmentată a "BOŢIT" trei maşini
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Printre şoferii care au păţit-o grav se află şi o tânără care, de beată ce era, a făcut ravagii într-o parcare

Zilele Paştelui au însemnat distracţie fără măsură pentru gălăţenii care, motivaţi de vremea frumoasă, au profitat, mulţi fără limită, de mâncare, de băutură, dar şi de statutul lor de şoferi. Cum tentaţiile sunt greu de evitat, conducătorii auto care nu au putut spune “nu” ispitelor din pahare, sau care au călcat prea tare acceleraţia, în dorinţa de a ajunge mai repede la destinaţie, au avut de furcă în trafic. 196 de participanţi la trafic, majoritatea şoferi, au fost amendaţi în intervalul 11-13 aprilie, cuantumul amenzilor depăşind 44.000 de lei. 59 de conducători auto au fost “arşi” la buzunar pentru că au circulat cu viteză prea mare. Cei prinşi băuţi la volan, în număr de 11, au fost nevoiţi să predea şi permisele de conducere, cifra reprezentând jumătate din numărul total al carnetelor reţinute de poliţişti. Cinci dintre şoferii cheflii s-au ales şi cu dosar penal. 

Şoferiţa turmentată

Printre conducători auto care au îmbinat nefericit băutura cu volanul s-a aflat şi o gălăţeancă de 28 de ani, care a reuşit performanţa să “boţească” trei maşini în timp ce circula pe strada Aurel Vlaicu. Şoferiţa scăpat direcţia de sub control şi a intrat în două autoturisme parcate, avariindu-le serios. Nici maşina ei, un Volvo, nu a scăpat prea ieftin. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit că femeia avea o alcoolemie de 0,72 la mie în aerul respirat şi au dus-o la spital pentru probe biologice. Tânăra a rămas fără permis şi este cercetată penal. Într-o situaţie similară se află şi un gălăţean de 32 de ani, depistat în traficul de pe bulevardul George Coşbuc. Bărbatul avea o alcoolemie de “numai” 0,55 la mie în aerul respirat.  

Controalele continuă

Pentru că, în doar trei zile, poliţiştii de la circulaţie au constatat deficienţe la nerespectarea legislaţiei şi în ceea ce priveşte purtarea centurii de siguranţă sau a traversării străzii de către pietoni au decis să continue şirul controalelor în trafic. 

“În perioada 11 – 13 aprilie poliţiştii rutieri au mai dat 27 de amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi 23 de sancţiuni pietonilor care au fost prinşi traversând neregulamentar. Acţiunile poliţiei rutiere se vor intensifica în zilele următoare pentru disciplinarea pietonilor şi a conducătorilor auto”, a precizat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 2663 ori Ultima modificare Marți, 14 Aprilie 2015 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.