TRAGEDIE ÎN PORT: Un marinar gălăţean şi-a găsit sfârşitul în Dunăre
Foto: Sursa foto: www.informatiadeseverin.ro

TRAGEDIE ÎN PORT: Un marinar gălăţean şi-a găsit sfârşitul în Dunăre
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un nou accident soldat cu moartea unui marinar gălăţean a avut loc la Orşova, în noaptea de joi spre vineri, 14 - 15 mai. Victima, un bărbat de 53 de ani, aflat în misiune cu o barjă ce era ancorată în port, nu a mai putut fi salvată, deşi dispariţia sa a fost constatată rapid de colegi. Marinarul se afla pe o barjă ancorată la remorcherul „Orăştie” şi din motive încă neelucidate a căzut în apele Dunării. Doi componenţi ai echipajului au sărit după el la scurt timp şi l-au scos la mal, acordându-i primul ajutor până la sosirea echipajului SMURD. Paramedicii au încercat aproape o oră să îl resusciteze pe marinar, dar fără succes.

"Detaşamentul de Pompieri Orşova a fost solicitat pentru scoaterea unei victime din fluviul Dunărea, în dreptul portului Orşova. La sosirea la locul intervenţiei, victima era pe mal şi am început manevrele de resuscitare, care au durat în jur de 50 de minute. A venit şi un echipaj de la Ambulanţă, cu un medic de la Turnu Severin, care a constatat că persoana este decedată", a declarat Alin Carablaisă, din cadrul Detaşamentulul de Pompieri Orşova, citat de Mediafax.

Trupul neînsufleţit al marinarului a fost dus la Serviciul de Medicină Legală din Drobeta Turnu Severin pentru ca medicii să stabilească dacă a murit din cauza înecului sau a hipotermiei. Totodată, inspectorii de muncă au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul.

Citit 3007 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2015 20:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.