Mâncat de boală şi de viermi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fostul sediu al Centrului de Transfuzii, care urmează să devină dispensar TBC (dar, din cauza procedurilor birocratice de transfer, s-a transformat într-o clădire părăsită), şi-au făcut sălaş mai mulţi oameni ai străzii. Locatarii blocurilor din jur le tolerează prezenţa chiar dacă nu sunt deloc încântaţi de o asemenea vecinătate.

Joi, în jurul orei 13.00, un bărbat care trecea pe aleea din vecinătatea clădirii a auzit, prin geamurile sparte, gemete urmate de un strigăt de ajutor. Dând dovadă de spirit civic, trecătorul a telefonat la 112 şi un echipaj al Ambulanţei s-a deplasat prompt la locul indicat. Acolo a fost găsit un „boschetar” aflat într-o stare de mizerie biologică indescriptibilă. Asistenta care s-a deplasat la caz a făcut eforturi extraordinare să nu vomite, căci, potenţat de caniculă, mirosul emanat de biata fiinţă aflată la propriu în descompunere era pur şi simplu insuportabil.

Omul străzii, cu o vârstă greu de precizat şi cu care nu se putea discuta, a fost urcat în ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe. În momentul deschiderii uşilor pentru scoaterea tărgii, toate persoanele aflate în apropierea maşinii s-au îndepărtat instinctiv. Echipajul însă a intrat cu pacientul în UPU. După un minut, au reacţionat şi persoanele de pe holuri şi din sala de aşteptare care au ieşit, ca la o comandă, afară.

Imaginea boschetarului era oripilantă. Viermii colcăiau pe trupul acoperit de un psoriazis generalizat. Fiind un adevărat focar de infecţie, internarea respectivului pacient reprezenta o problemă dificilă.

S-a făcut o igienizare a trupului aflat aproape în descompunere, dar, cum cazul părea să fie de competenţa medicilor dermatologi şi a celor specialişti în boli infecţioase, s-a decis transferarea acestuia la Spitalul de Boli Infecţioase.

Citit 800 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.